Uhićenja

Zbog donacija iza rešetaka bivši načelnik i 9 gazda

Uhićenje
22.05.2013.
u 10:19

U akciji “Mreža” duže vremena policija je pratila uhićene osobe

Bivši načelnik općine Šipovo Dušan Malinović uhićen je u jutarnjim satima zbog raspodjele donacija Europske komisije. Malinović se sumnjiči da je zloupotrebom ovlasti omogućio da Željko Gajić, vlasnik poduzeća “Mlinčić” te poduzeća “Kum kompani” i “Đukić komerc” steknu određenu protupravnu imovinsku korist. Osim Malinovića, uhićeni su i direktori ovih kompanija Željko Gajić, Stanislava Ivić i Dragan Đukić.

Velik broj uhićenih

Također su uhićeni Aiste Lehman, direktor poduzeća “Tidea”, Biljana Šegrt, načelnica odjeljenja TZA financije općine Šipovo, i koordinator projekta “Eko zona Šipovo“, te predsjednik Turističke organizacije Siniša Pandžić, vlasnica butika “Excellent“ Gospava Trivunčić, kao i Jadranko Ivić i Nebojša Ivanković. U policijskom priopćenju se navodi da su ove osobe uhićene u akciji “Mreža“ koju provodi Centar javne sigurnosti Banja Luka. - Osobe se sumnjiče da su zloupotrebljavajući svoj položaj ili ovlasti, od novca donacije Europske komisije koji je dodijeljen općini Šipovo za izgradnju turističkog kompleksa u Šipovu, omogućili drugim fizičkim i pravnim osobama stjecanje protupravne imovinske koristi u iznosu od oko 150.000 maraka.

Novac i od Vlade RS-a

Također, ove osobe su zloupotrebom položaja izvršila nezakonitu raspodjelu pokretne vojne imovine fizičkim i pravnim osobama, a koja je općini Šipovo dodijeljena od Vlade Republike Srpske, stoji u priopćenju. Biljana Šegrt se sumnjiči da je poduzeću “Tidea” prije raspisanog javnog natječaja prezentirala uvjete pod kojim će se odvijati tako da je poduzeće “Tidea” bilo u povlaštenom položaju u odnosu na druge ponuđače. Iz policije je priopćeno da će svi uhićeni biti ispitani nakon čega će biti pušteni na slobodu, te će tužiteljstvo odlučiti hoće li protiv njih voditi postupak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije