javni apel

Završite istragu što prije, Vojislav je sve slabiji!

Vojislav Blažević portal (1)
Robert Anic/PIXSELL
25.02.2013.
u 12:00

Iako je policija objavila da je riješila sva tri bombaška slučaja u 14 dana, još uvijek nije završila istragu protiv Voje koji je i dalje u bolnici

Pravi se prijatelji u nevolji poznaju, rekao je Ezop, a prijatelji Vojislava Blaževića kojeg policija sumnjiči za postavljanje dviju bombi u Zagrebu to svakodnevno dokazuju. Od trenutka kada je policija uprla prstom u njega oni odlučno odbacuju optužbu da je Vojo \"bombaš sa Stenjevca\", jer, tvrde, tko ga poznaje, ne može ga povezati s tim činom. Osnovali su i Facebook-grupu \"Podrška našem prijatelju Voji\" na kojoj 800 prijatelja iz cijeloga svijeta već mjesec i pol šalje poruke potpore, a počeli su skupljati i novac za dodatne istražne radnje slučaja što će, nadaju se, pomoći u dokazivanju Vojine nevinosti.

Zaprepašteni istragom

– Vojo nije mogao sve ove godine biti takav glumac, netko od nas sigurno bi primijetio nešto. Bio je toliko zauzet letenjem da sigurno nije imao vremena, a ni motiva planirati bacanje bombi. Ne branimo bombaše, oštro osuđujemo takav čin i želimo da se uhvati pravi krivac – rekli su nam jučer Vojini prijatelji koji su prvi put zajedno odlučili javno istupiti. Frustrirani su medijskom hajkom, ali i zaprepašteni procesom istrage jer je policija nakon uhićenja Vodičana odgovornih za bombu na Trgu rekla da je riješila sva tri bombaška slučaja u 14 dana, a istragu protiv Voje još uvijek vodi. Slijedom te izjave od policijskih dužnosnika traže informacije o trenutačnom stanju istrage koja traje više od 40 dana, a očigledno je da dosad nije polučila nikakav rezultat, kažu.

– Većina toga što je izašlo u javnost o našem prijatelju nije istina – objašnjavaju nam Vojini prijatelji koji su gotovo svi bili na ispitivanju u policiji. Ispitivanja su, kažu, počela već istu noć kada je Vojislav Blažević ozlijeđen u eksploziji, a traju još uvijek, jer neki tek sada idu svjedočiti, dok drugi daju iskaz već drugi put, ali sada na Županijskom odvjetništvu.

– Policija je rekla da je istraga obuhvatila više od 250 ljudi, te da je pretraženo više od 25 kuća, stanova i prostorija, pa ipak i dalje nisu pronašli dokaze o umiješanosti prijatelja, poznanika i obitelji, niti osobe koje bi nedvosmisleno potvrdile da je Vojo počinitelj djela za koje ga terete. Motiv ne postoji, te zga zato policija nije mogla niti utvrditi – kažu prijatelji. S obzirom na sve navedeno očekuju hitno završenje istrage jer vrijeme je luksuz koji Vojo nema s obzirom da je njegovo zdravstveno stanje sve lošije.

Šokiran za što ga terete

– Govorio je da se boji tri stvari u životu – invalidnosti, susreta s morskim psom te zatvorenog prostora. U životu se vodi omiljenom poslovicom slobodnih letača \"Mi znamo zašto ptice pjevaju\". Šokiran je da netko uopće može pomisliti da bi radio takvo zlo – zaključuju Vojini prijatelji kojima je on iz zatvorske bolnice uspio poručiti samo \"Ne bojte se policije i ispitivanja, ne mogu vam ništa, jer ja sam nevin osumnjičen.\" 

>> Blažević počastio cimere iz bolnice i pojeo malo jogurta

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije