Blagdan Sv. Nikole

Zaštitnik djece prigodno darivao mališane u vrtićima i školama

Darivanje
07.12.2012.
u 10:04

N. Travnik najviše radosti pa i suza radosnica bilo je u Centru za djecu ometenu u psihofizičkom razvoju ‘Duga’

Blagdan svetoga Nikole obilježen je u dječjim vrtićima u Čitluku i Majčinom selu, vrtiću sv. Male Terezije u Bijakovićima te u nižim razredima OŠ u Čitluku, Čerinu i Bijakovićima. Priredbu posvećenu dočeku sv. Nikole, zaštitnika, djece, pomoraca, putnika i siromaha, u predvorju nove vrtićke zgrade u Čitluku, pripremili su i izveli polaznici Dječjeg vrtića Čitluk zajedno s odgojiteljicama. Prigodnim recitacijama, izvedbama božićnih pjesama te uprizorenjem dva igrokaza sveti Nikola mališane je darivao vrijednim paketićima, ujedno ih pozvao da budu dobri, slušaju roditelje te im poručio kako bi njihova srca uvijek trebala biti otvorena za potrebe posebice siromašnih, bolesnih i nemoćnih. Voditeljica vrtića sv. Male Terezije Julijana Stojić kaže kako su djeca prikupljala pomoć za siromašnu djecu u Tanzaniji. S velikom radošću, s prigodnim programom, ali i s nadanjima i očekivanjima, osnovci i predškolarci u školama i vrtićima u Lašvanskoj dolini dočekali su sv. Nikolu. I razloga za radost, zbog ispunjenja nadanja i očekivanja, bilo je na pretek jer je sv. Nikola mališane darivao slatkišima, igračkama i pohvalnim riječima. Članovi Gradskog kazališta mladih Vitez za viteške osnovce u HD u Vitezu izveli su prigodnu kazališnu predstavu te igrokaze za djecu zaposlenika Economica, Ecosa, Maxa, Buba comerce, Kristala... Sedamdesetak štićenika Centra za djecu ometenu u psihofizičkom razvoju “Duga“ u Novom Travniku posjetili su članovi Moto kluba The crows iz Novoga Travnika te ih darivali. Došli su im i članovi Udruženja volontera “Otvorene mreže“ iz Travnika, te vlasnica novotravničkog restorana “Milano“ i istaknuta humanitarka i kulturna djelatnica Tanja Mlakić.

I u Posušju su darivana djeca za sv. Nikolu, a dirljivo je bilo u Osnovnoj školi Ivana Mažuranića. Načelnik Branko Bago i suradnici te Vijeće roditelja darivali su djecu s posebnim potrebama. I u drugim školama, udrugama, vrtićima bilo je darivanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?