PLJAČKA

“Zaštitari” za 2 minute iz banke pokupili više od milijun maraka

pljacka
Dean Moconja
20.04.2011.
u 09:44

Iz banke su jučer čekali zaštitare za transport, ali su prije došli oni krivi

Četvorica razbojnika u odorama zaštitara jučer su opljačkala oko milijun maraka iz poslovnice Komercijalne banke. Spektakularna pljačka u središnjoj Gospodskoj ulici trajala je svega dvije minute, što su zabilježile i sigurnosne kamere. Točno u 7.41 sati razbojnici su se bijelim kombijem, na kojem je bio zalijepljen znak Alfa security, dovezli u pješačku zonu i zaustavili ispred ulaza u banku. Dok je jedan čekao za upravljačem, trojica razbojnika su prijeteći automatskim puškama razoružala dvojicu zaštitara Volf, od kojih su otela dva pištolja. Jedan je na nišanu držao radnike banke, a ostala dvojica su ušla u trezor i pokupila novac. Već u 7.43 napustili su banku noseći veliku putnu torbu.

Trojica ‘fantoma’

- Svi su preko glave imali fantomke. Nosili su crne kombinezone, a na jednoj od njih je pisalo security. Pljačka je očito bila isplanirana do najsitnijih detalja, a iz samog načina izvršenja pretpostavlja se da su imali ‘insajdera’ koji im je otkrio povjerljive podatke. Točno su znali u kojoj prostoriji se plijen nalazi. U trenutku pljačke novac je nezaštićeno stajao na stolu i razbojnici su ga samo strpali u veliku putnu torbu koju su sa sobom donijeli. Zanimljivo je i da se jučer trebao izvršiti transport novca pa su iz banke i očekivali dolazak osiguranja. Međutim, razbojnici su ih preduhitrili i pljačku izveli prije nego što je pravo osiguranje stiglo - kažu istražitelji.

Pljačkaši su uskočili u kombi i kroz pješačku zonu, velikom brzinom se uključili na glavnu banjolučku prometnicu i pobjegli prema naselju Pobrđe, a potom su se zaustavili u Ulici Anke Drakulić.

Zapalili kombi

Tu su kombi polili benzinom i zapalili, a onda presjeli u golf III, koji ih je čekao i jednostavno su nestali. Policija je brzo blokirala sve izlaze iz grada, ali su lopovi uspjeli umaknuti. Osim većeg broja sumnjivaca, na saslušanje je pozvano i nekoliko radnika banke, kao i dvojica razoružanih zaštitara, ali nitko još nije osumnjičen. U oštećenoj banci nisu htjeli govoriti o pljački. Direktor Srđan Šuput pozive je preusmjerio na tajnicu, a ubrzo je bio nedostupan za bilo kakav komentar. Policijski načelnik Darko Ćulum na izvanrednoj konferenciji nije mogao odgovoriti na pitanje je li točno da su iz banke ukradena dva milijuna maraka. Kako je rekao, to su puka nagađanja. Međutim, s druge strane, neslužbeno je procurilo da se zapravo radilo o upola manjoj šteti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?