'SKINUO' ĐOKOVIĆA

Zasluženo: Murrayju prvi Grand Slam naslov karijere!

Andy Murray
AFP
11.09.2012.
u 08:28

Srpski tenisač zamjerio je američkoj publici što je zdušno navijala za Britanca

Andy Murray osvojio je svoj prvi Grand Slam u karijeri! U finalu US Opena nakon pet sati igre pobijedio je branitelja naslova Novaka Đokovića sa 7:6, 7:5, 2:6, 3:6, 6:2.

No, nije ovo velika stvar samo za Škota već i za cijelu Veliku Britaniju koja je dočekala prvu Grand Slam titulu nakon dugih 76 godina kada je Fred Perry uzeo naslov upravo na US Openu. Uz to, Murray je nedavno osvojio i olimpijsko zlato te mu je ovo najbolja godina u karijeri.

Maratonsko finale moglo je otići u ruke i srpskom tenisaču, no Murray se bolje snašao u jako vjetrovitim uvjetima. U prvom setu bila su dva breaka nakon kojih je Britanac ''proigrao'' pa osvojio senzacionalan poena u kojem su izmjenili čak 54 udarca. Iako se nakon 0-2 u setovima vratio u meč, Đoković je tada stao, a Murray uz pomoć vrha mreže napravio break u prvom gemu petog seta, a u petom oduzeo servis. Đoković je uspio vratiti break, ali više od toga nije mogao.

- Nevjerojatni su bili uvjeti u kojima smo igrali. Bilo je mnogo vjetra, ali ja sam se bolje snašao. Za mene je ovo psihički bio jako težak meč, igrali smo skoro pet sati - rekao je Murray nakon meča i zahvalio se svom treneru Ivanu Lendlu.

- Hvala mu na svemu čemu me je naučio. Je li ono što vidim osmijeh na njegovu licu.

Đoković je čestitao Murrayju na zasluženo osvojenom meču, ali onda ironično poručio publici:

- Radujte se! Ovo je i vaš veliki uspjeh

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije