PROSVJED BRANITELJA

Zapriječena vrata na Uredu obrane u Širokom Brijegu

Široki brijeg
VL FOTO
19.08.2011.
u 09:57

U Institutu za medicinsko vještačenje, naprimjer u Centru 2 u Mostaru, plaće su i do 6000 KM

Revizija stečenih prava koja se provodi u Federaciji BiH uzburkala je redove braniteljske populacije u Zapadnohercegovačkoj županiji. Dvjestotinjak nekadašnjih branitelja HVO-a, a danas članova udruga proisteklih iz Domovinskog rata, jučer su već ranih jutarnjih sati blokirali ulaz u zgradu nekadašnjeg Ureda obrane Široki Brijeg gdje se nalaze prostorije Ureda po pitanju vojne evidencije.

Drvena pregrada

Ulazna vrata zgrade su blokirana i na njima je stavljena drvena pregrada kojom je zapriječen ulaz u zgradu. Nekadašnji branitelji na takav čin odlučili su se zbog najave dolaska Salke Bebe, voditelja Ureda privremenog ministra branitelja Federacije BiH Zukana Heleza. Očekivali su nekadašnji branitelji njegov dolazak u Široki Brijeg, no on se nije pojavio. Pod izravnom zapovijedi Heleza, Beba je trebao spustiti neposredno na voditelja Ureda vojne evidencije općina Široki Brijeg i Grude zapovijed, da svojim potpisom izvede iz prava 68 branitelja Širokog Brijega. - Ogorčeni smo zbog toga - kazuje nam Mario Tica, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ZHŽ-a.

Nelegalan rad

- Revizorski tim br. 3 na čelu s Vjekom Vučićem želi na nelegalan način izvesti iz prava 68 branitelja samo u Širokom Brijegu i tu se neće stati. Ni po koju cijenu to nećemo dozvoliti. Složni smo da se jednom pravnom i političkom nasilju nad HVO-om i Hrvatima BiH mora jednom stati na kraj, napominje Mario Tica. U Ministarstvu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata ZHŽ-a kazali su nam kako nakon izvršene revizije dolazi Revizorski tim za kontrolu broj 3, te ponovno vrši reviziju već revidiranih predmeta. Takav način rada je nedopustiv.

Ključne riječi

Komentara 4

CI
cinbenik
09:36 20.08.2011.

Pa revizije se vrse u citavoj Federaciji,a ne samo u Sirokom i Hercegovini.Svaki istinski branitelj se netreba bojati nikakve revizije,pa tako ni ove.Treba izvrsiti temeljitu reviziju branitelja,a mozda i objaviti spiskove,sto je tabu tema i u HR.Zasto i kome to smeta,dali je i tu upletena politika,dali ima nelegalnih branitelja.......to mogu utvrditi samo revizije koje su vrsene i prije ali nisu dale rezultate i pored stvarne istine sto ukazuje na politiku kao krivca i dok je ona jaka ona stiti lazne branitelje i stradalnike kojih sigurno ima.Ako netko bude skidao istinske stradalnike dabogda mu ruka otpala,a lazne neka skida uz debelu provjeru i bez gresaka jer je opasno skinuti istinske branitelje.

RA
ranjenik
00:17 21.08.2011.

da su to revizije po nekim ljudskim pravilima nebi bilo nikakvih problema međutim ovdje se revizije vrše na osnovu nacionalne pripadnosti znači samo se reviziraju pripadnici HVO-a a ne i pripadnici armije bih koji su zaštićeni svojom nacionalnošću jer ovovo je \"njihova država\" kako oni govore

CI
cinbenik
09:23 21.08.2011.

Poznato je da svi pripadnici HVOa nisu isto trtirani.Recimo za vrijeme rata nisu dobijali ista mjesecna primanja,a nisu svi ni imali isti vremenski period intezivnog rata.Najvise su dobili oni koji su imali najmanje vremenom ratnih sukoba,a neki uopce nisu ni dobijali place,a sve su dolazile iz HR.Tako isto i poslije rata najvise stradalih tamo gdje je najmanje bilo rata,pa kada se uvidjelo da su pretjerali probano je sa revizijama,ali ponovo je politika odradila i kaznjeni su oni koji nezasluzuju.Stoga su Hrvati trebali sami sada napraviti reviziju i poredjenja stradalnika HVOa,ali nemogu zato sto svi putevi vode u svetu HDZe regiju gdje se i pojavljuje njavise sumnje,e onda se dize na nivo ugrozenih Hrvata,a tamo su najmanje ugrozeni.Napadali su i na Mesica kada je rekao da sami upecaju ribu i mrznja traje i danas,ali su smanjena davanja iz HR svetoj zemlji.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?