Kiseljak

Zaposlenici Grakopa fizički su uklonili pečat s ulaza poduzeća

Gromiljak
01.03.2013.
u 11:30

Mještani su odlučni spriječiti aktiviranje asfaltne baze po cijeni danonoćnog dežuranja

Iako se samo dan ranije pred brojnim novinarima zaklinjao u poštovanje zakona i zakonskih propisa, Šukrija Melezović, vlasnik poduzeća “Grakop” sa sjedištem u kiseljačkom naselju Gromiljak, grubo je prekršio rješenje općinske građevinske inspekcije.

Zapečaćeno gradilište

Inspekcija je u ponedjeljak za trajanja prosvjeda mještana Gromiljaka protiv asfaltne baze ispred ulaza u “Grakop” u Gromiljaku zapečatila gradilište koje se zbog nepostojanja građevinske i urbanističke dozvole smatra bespravnim. Pečaćenje objekta zabilježili su i djelatnici Policijske postaje Kiseljak koji su osiguravali prosvjed mještana. Odmah sutradan, radnici Grakopa skinuli su rješenje i pečat te nastavili nesmetano s radom, montiranjem asfaltne baze koja osim okolišne dozvole Federalnog ministarstva pravosuđa i uprave, koja je predmetom sudskog spora, nema ni jedno potrebno odobrenje ni suglasnost mještana. Da je pečat općinske inspekcije, čije izvršenje ne odgađa nikakva žalba, pojasnio je Anto Grgić, pravni zastupnik mještana, uklonjen s ulazne kapije poduzeća “Grakop“ potvrdili su nam članovi Udruge “Eko srce Gromiljak“.

Danonoćne dežure

“Enormne novčane kazne čini se jedino su što bi moglo natjerati Melezovića da poštuje odluke općinskih inspekcija kad mu već naše zdravlje i ugrožavanje života nas i naše djece ne znače ništa“, kaže Mirjana Barbić, predsjednica Ekoudruge. Mještani Gromiljaka koji su odlučni u namjeri da po svaku cijenu spriječe aktiviranje asfaltne baze, ako treba i danonoćnim dežuranjem, kažu da su ponovno na potezu institucije vlasti čija su rješenja za vlasnika Grakopa tek mrtvo slovo na papiru, ali i slovo u čije se poštovanje samo dan ranije Šukrija Melezović javno zaklinjao.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?