VITEZ

Zapaljen phantom black vrijedan više od 50.000 maraka

palež
VL FOTO
21.10.2011.
u 10:32

“Imao sam prijetnje prije dva tjedna!”, kaže oštećeni 32-godišnji Ivan Franjić iz Kruščice kod Viteza

Ivanu Franjiću iz Kruščice kod Viteza oko 3,20 sati jučer ujutro je zapaljen luksuzni automobil phatnom black vrijedan oko 50 tisuća KM. Očevid su obavili kriminalistički inspektori PU-a Travnik, a Ivan se nada da će uz njegovu pomoć policija privesti piromana pravdi.

Dobio prijetnje

-Prije dva tjedna imao sam prijetnje od tipova bliskih kriminalnim krugovima. Nisam ih ozbiljno shvaćao i eto vidite što se dogodilo. Automobil koji sam nedavno registrirao poliven je benzinom iz plastične boce Sarajevskog kiseljaka, a zatim zapaljen. Majka je prva primijetila plamen pa smo svi ustali gasiti vatru. Eno, vidite i crijevo za vodu, lavor, sve smo pokušali da spriječimo potpunu štetu na automobilu. Imam ozbiljne sumnje tko je mogao počiniti ovaj zločin i vjerujem da će policija ubrzo počinitelja privesti pravdi. Sve se vrti oko kriminalaca iz Lašvanske doline - dodaje Ivan.

Automobil koji je Ivan uvezao iz Švicarske može razviti brzinu i do 320 kilometara na sat. Iako je, kako kaže, imao raznih afera s kriminalnim skupinama, ovo je prvi put da su mu kriminalci udarili na obiteljsku kuću i imovinu.

Teško ranjen

Podsjećamo. 32-godišnji Ivan Franjić iz Viteza prije više od dvije godine teško je ranjen u pucnjavi u Ulici hrvatskih branitelja ispred kafića Shadow u Vitezu. Metak ga je pogodio u trbuh pa je izašao na leđa.

Ranjeni Franjić policiji je izjavio da se ispred tog kafića nalazio veći broj Zeničana te da ga je ranila njemu nepoznata osoba. Ubrzo je bio priveden i naknadno optužen Edo Beganović, a kao motiv se spominjao neraščišćen račun. Inače, za njim je jedno vrijeme bila raspisana i tjeralica. Više puta je bio osumnjičen za krađu vozila pa je zbog toga bio i u pritvoru u Mostaru. Naime, u ožujku 2009. MUP Hercegbosanske županije protiv njega je podnio kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio tešku krađu, iznudu i ugrožavanje sigurnosti. U prijavi se navodi da je otuđio vozilo marke BMW, vlasništvo A.Š. iz Tomislavgrada.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije