jedna od najboljih

Zana Marjanović dobila glavnu ulogu u filmu Angeline Jolie

zana marjanovic
22.09.2010.
u 10:49

Ambiciozna 27-godišnja sarajevska glumica prošle je godine režirala performans "8.372..." kojim je obilježila Dan sjećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine.

Sarajka Zana Marjanović, jedna od najboljih mlađih bosanskih glumica, dobila je glavnu ulogu u redateljskom prvijencu Angeline Jolie koji se počinje snimati u listopadu u Mađarskoj. Ambiciozna 27-godišnja glumica igrat će Bošnjakinju koja se zaljubljuje u srpskog vojnika.

Audicija za glavnu ulogu održana je u strogoj tajnosti početkom kolovoza u Londonu.

Zana je završila Fiorello LaGuardia High School of Music, Arts and Performing Arts u New Yorku i jedna je od najperspektivnijih glumica u Bosni i Hercegovini.
Do sada je snimila pet filmova, a glumila je i u seriji 'Lud, zbunjen, normalan'.

Zanimljiva je informacija da je Zana prošle godine režirala performans o srebreničkim žrtvama. Riječ je o njenom autorskom radu čiji naziv "8.372..." ukazuje na službeni broj žrtava srebreničkog genocida. Kratko je prokomentirala kako je govor o Srebrenici i počinjenom zločinu 11. srpnja. 1995. godine njena osobna potreba.

U filmu "Snijeg" (2008.) mlade bosanske redateljice Aide Begić Zana je glumila bosansku udovicu i izbjeglicu koja se odmah poslije rata vraća u svoje razoreno selo i pokušava nastaviti život.  Jolie je od direktora Sarajevo film festivala prije mjesec dana  zatražila upravo kopiju tog filma.  

U filmu "Dub" francuskog redatelja Mathieua Jouffrea igrala je tinejdžericu koja se, zaluđena glazbom, bori za preživljavanje u poslijeratnom Sarajevu.

Stoga uopće ne čudi zašto  je Angelina baš u Zani Marjanović vidjela svoju filmsku junakinju.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije