napeti odnosi

Zamjenik sirijskog ministra: Izrael je ovim napadom objavio rat!

Sirija, Izrael (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
05.05.2013.
u 17:35

Faisal al Mekdad kaže kako izraelski napad predstavlja savez između islamskih terorista i Izraela te da će Sirija uzvratiti Izraelu na svoj način i kada bude htjela

Zamjenik sirijskog ministra vanjskih poslova Faisal al Mekdad kazao je u intervjuu za CNN kako je današnji izraelski zračni napad na vojno-istraživački centar u Damasku u Siriji "objava rata".

Kaže kako taj napad predstavlja savez između islamskih terorista i Izraela te da će Sirija uzvratiti Izraelu na svoj način i kada bude htjela.

Prema vijestima državnih agencija i televizija Sirije, Izrael je napao vojno-istraživački centar na sjeverozapadu Damaska u području Al-Hame danas rano ujutro prema lokalnom vremenu. Izraelska vojska pak ne želi potvrditi, a ni demantirati napad na Siriju.

– Uopće ne želimo komentirati ta izvješća – rekao je glasnogovornik izraelske vojske.

S druge strane, sirijski ministar informiranja Omran Zoabi kaže kako su izraelski zračni napadi 'otvorili vrata za sve mogućnosti'. Iako nije htio otkriti daljnje poteze Sirije kazao je kako je zadaća Damaska štititi državu od svih domaćih i stranih napada svim raspoloživim sredstvima.

>> Izraelci gađali vojni centar u Damasku

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije