Pozitivni pomaci

Zakon o igrama na sreću spriječit će i pranje novca

lutrija
Reuters
16.09.2010.
u 08:00

Prema novom zakonu igre na sreću će se dijeliti na kategorije: igre na sreću i lutrijske igre što je novina

Na temelju sveobuhvatne analize svih vidova primjene postojećeg Zakona o igrama na sreću uočena je potreba za detaljnijim uređenjem pojedinih segmenta iz oblasti igara na sreću. Iz tog razloga je i sačinjen prednacrt novog zakona o igrama na sreću o kojem bi se trebala voditi rasprava nakon izbora.

Preciznije definicije

Naime, trebat će preciznije definirati pojedine uvjete organiziranja nagradnih igara, iznaći načine za postizanje boljih efekata ubiranja javnih prihoda te urediti na drugačiji način odobravanje priređivanja posebnih igara na sreću posebice u segmentu dodjele koncesije kasinima na prostoru Federacije BiH. U okviru Zakona o igrama na sreću utvrđeni su načini financiranja organizacija Crvenog križa, Caritasa, Dobrotvora i Merhameta. Zakonom o igrama na sreću uređeni su uvjeti, način i subjekti priređivanja igara na sreću, vrste kao i raspoređivanje prihoda. U posebnim obvezama priređivača igara na sreću koje su navedene u zakonu, striktno je propisano sprječavanje pranja novca kao i financiranje terorizma.

Raditi prema zakonu

U tom kontekstu svi priređivači igara na sreću prema zakonskim odredbama dužni su u svom poslovanju postupati sukladno propisima kojima se uređuje sprječavanje pranja novca i financiranje terorizma, a posebice u slučaju sumnjivih transakcija. Igre na sreću podijeljene su po kategorijama: na klasične lutrijske, elektronske lutrijske i posebne igre na sreću U posebne igre na sreću ubrajaju se igre u kasinu, igre na automatima, kladionice te internet igre na sreću. Priređivači i zaposlenici dužni su čuvati u tajnosti podatke o igračima i njihovom sudjelovanju u igri, uključujući i podatke o dobiti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?