nogometaš godine

Zajec: Modrić je ponajbolji 
u Europi

Luka Modrić
PA/Pixsell
21.12.2011.
u 08:19

- Kelava je "poletio" nakon sjajnih partija, neka se uozbilji - smatra Zajec.

Hladnoću Zagreba, Karlovca i Draganića Velimir Zajec zamijenio je toplijom Atenom, no osim radi vremenskih promjena otišao je i k obitelji, ali i maknuo se od hrvatske nogometne žabokrečine. U kojoj se posljednje okušao kao sportski direktor Karlovca, no brzo je shvatio da se u tom klubu ništa ne može napraviti i jednostavno je dignuo ruke, prestao dolaziti.

– Afere su nam postale stvarne, padamo na svim poljima – tek je kazao Zeko prije nego što se okrenuo odabiru najboljih hrvatskih nogometaša za 2011. godinu.

Prva je tri igrača odmah izrecitirao, tu nije imao nekakvih dvojbi.

– Luka je moderan vezni igrač koji igra u oba pravca, motoričan, s idejom, da nije tako, ne bi bio ključan čovjek Tottenhama i naše reprezentacije. Neću pretjerati ako kažem da je i u ovoj godini bio jedan od najboljih veznih igrača u Europi – objasnio je Zajec.

I drugi je bivši dinamovac.

– Mandžukić je bio odličan i u Njemačkoj i u Bilićevoj vrsti. Dosad je stalno bio velik potencijal, sad je pokazao kvalitetu, igra i kad nema loptu, a to dosad nije činio. Kad je takav, onda je odličan, i baš je takva bila njegova 2011.

Darijo Srna proljetos je bio sjajan u Šahtaru, daleko je dogurao u Ligi prvaka, jesenas su se malo poskliznuli, no on i Eduardo, drži Zajec, visoko su na tablici. Među tih deset odabranih našlo se mjesta i za tri igrača iz HNL-a, doduše pri dnu.

– Kelava je sjajno branio u kvalifikacijama za Ligu prvaka, postao je velik potencijal za sjajnog vratara. Ne treba o njemu suditi po velikom broju pogodaka koje je primio, za malo njih je kriv. Ima potencijal, ali mora se i uozbiljiti, stekao sam dojam da je malo "poletio" nakon nekoliko sjajnih partija. Vida je dolaskom u Dinamo brzo izborio mjesto u momčadi, igrao je odlično, i da je tako nastavio do kraja sezone, bio bi i bolje plasiran. No, kako se bližio kraj sezone, padao je. Ivan Santini zaslužio je pohvale za svoje golove, mnogo ih je zabio, a to nije lako kad igraš u malom klubu koji ne stvara baš mnogo prilika za golove – zaključio je Zeko.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?