FAŠIZAM

Zagriženi ‘antifašisti’ nastoje Hrvatima nametnuti krivnju

BiH
26.11.2010.
u 07:50

ZAVNOBiH je jasno istaknuo da su sva tri naroda - Hrvati, Srbi i Bošnjaci ravnopravni, no kada Hrvati u BiH traže institucionalnu zaštitu, onda ih se sve predstavlja fašistima

I ovoga je puta ZAVNOBiH obilježen na većinskim područjima gdje žive Bošnjaci, a ovaj dan poslužio je za međusobne optužbe tko je više antifašist te se istodobno u pravom fašističkom maniru optuživalo druge i drukčije, čak i one koji posve racionalno gledaju na zbivanja od prije 67 godina. Zanimljivo je da se potpuno nekritički gleda na zbivanja 25. i 26. studenoga 1943. u Mrkonjić-Gradu i, što je još strašnije, brojni komentatori, nazoviintelektualci i znanstvenici i ne znaju, izgleda, što je bila temeljna poruka s toga zasjedanja.

Krivi tekst

Čak i površnim prelistavanjem interneta, na ZAVNOBiH-u je ‘izražena odlučnost naroda BiH da njihova zemlja, koja nije ni srpska, ni hrvatska ni muslimanska, nego i srpska i muslimanska i hrvatska, bude zbratimljena zajednica u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost svih Srba, Muslimana i Hrvata’. Ovu su lekciju iz povijesti, a brojni i s partijskih sastanaka - prespavali ili je pak sada namjerno zaboravljaju. Dapače, oni koji polažu vijence, klanjaju se žrtvama antifašizma, pogazili su ključne poruke o jednakopravnosti triju naroda, što je okosnica rezolucije usvojene u Mrkonjić-Gradu. Desetljećima kasnije oživotvoritelji ove rezolucije pričaju o - Bosancima i Hercegovcima!

Kolektivna krivnja

Tako se svaki zahtjev Hrvata koji u osnovi ima zahtjev za ravnopravnošću manje brojnijeg naroda prema Bošnjacima i Srbima nastoji okarakterizirati kao fašizam, zlo, mračne sile prošlosti. A upravo promotori takve jedne ideologije nose sve klice ove opasne bolesti jer je u biti svako onemogućavanje slobode pojedinca ili čitavog naroda upravo izraz fašizma. Uz to se Hrvatima nastoji predodrediti genetska krivnja pa se u tome kontekstu spominju logori za Bošnjake kojih se srame svi normalni i pošteni Hrvati. No jednako tako dušebrižnici zaboravljaju na stotine logora i zatvora za Hrvate koje su držale ratne bošnjačke vlasti. I što je najgore, a jedan od takvih je Nijaz Duraković, nastoji se cijelom jednom narodu nametnuti kolektivna krivnja za sve što se zbivalo desetljećima. Uz to svaku pomisao za ostvarenje slobode za Hrvate koju promovira i ZAVNOBIH, upravo fašisti poput Durakovića i sličnih niječu. Njima je važno da se ostvari projekt koji smo svi imali prigodu osjetiti na koži početkom 90-ih godina. Stravičan je način na koji se brani pravo majorizacije što je dio promišljanja jednoga ekstremnog dijela bošnjačke politike koji je Jugoslaviju odveo u krvavi raspad.

Ključne riječi

Komentara 6

MI
mitar
12:08 26.11.2010.

Koje bolan kresicu ti i tvoji istomisljenici Hrvate predstavlajte,mozda one kao sto je vlajki.Previse serete o tzv ugrozenosti Hrvata.

DZ
dzalic
15:24 26.11.2010.

Narodi u BiH trebaju da shvate da samo jednakopravnost svih na cijelom teritoriju BiH može svima donijeti boljitak Treci entitet Hrvatskom narodu ce najmanje donijeti ako pogledamo da nas je prije rata u svim opcinama BiH bilo.Ovo je sada pokusajj ostvarivanja nečega sto se prije 20 godina nije ostvarilo i ja kao Hrvat se pitam sto ce od entiteta dobiti Hrvati središnjee Bosne , Posavine Bihaca i td.Dobit ce gospodo jos vecu bijedu nego sada a sada su zbilja bijedni da nemogu biti bijedniji. HDZ koji zagovara politiku treceg entiteta za ovi 20 godina nisto pamenije nije smislio da pomogne napacenom svom narodu da mu omoguci dostojan život u bilo kojem dijelu BiH te omogući suživot sadruga dva naroda. Takodje druga dva narod nesmiju biti ponižena na bilo kom dijelu BIH i onda ce nam svima biti dobro Ja mislim da u ovoj napacenoj zemlji postoje ljudi iz sva tri naroda koji mogu ovo omoguciti svima na dobrobit sviju

AN
antimon
18:20 26.11.2010.

balije mogu samo hrvatima zahvalit što postoje mi smo im guzicu spasili ,ali to je trebalo satrt ane spašavat

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?