Pripreme

Zagrebački Dinamo stigao u Međugorje

Knjiga
30.01.2013.
u 11:29

Modre su dočekali slavonski tamburaši, hercegovački pršut, ali i sjajno međugorsko vino

Jučer su nogometaši Dinama doputovali u Međugorje na pripreme. Predvođeni trenerom Krunom Jurčićem momčad se smjestila u poznatom međugorskom hotelu Villa Regina. Vlasnici braća Jure i Mario Vasilj priredili su Dinamovcima sjajan doček. Goste su počastili raznim domaćim specijalitetima i delicijama od pršuta, sira te na večeri prstacima iz neumskog ribogojilišta i škampima i raznovrsnom morskom ribom. Za dobro ozračje pobrinuo se tamburaški sastav “Pet tambura” iz Osijeka. Kad su Dinamovci ulazili u hotel orila se pjesma “Ne dam te nikom majko Hercegovino, Neretvu, sunce i smokve, kamen i vino...”. Modra boja u Hercegovini ima jak sjaj. To se vidjelo po nazočnosti velikog broja navijača Dinama. Sedmu godinu za redom, koliko je na službi u Međugorju, modre dočekuje i Dinamov međugorski duhovnik fra Karlo Lovrić.

Duhovna potpora

- Kad od mene zatraže duhovnu potporu, uvijek sam im na raspolaganju – kratko nam je rekao fra Karlo Lovrić. Domaćini su pripremili i svoja domaća vina blatinu i žilavku Regina Međugorje. Nazdravljalo se i pjevalo. Trener Krunoslav Jurčić bio je najtraženija osoba budući da je to prvi trener Dinama koji je drugi put u Dinamovoj tradiciji dolazaka u ovo mjesto doveo modre u Međugorje. No, Krunu nije to zadovoljilo – bit će zadovoljan tek kad drugi put zaredom dovede Dinamo u Međugorje. To su, naime, zaključili i on i gazda hotela Villa Regina Jure Vasilj.

- Ovdje u Međugorju mogu imati samo dobre dojmove. Uvijek sam sretan kad dolazim u Hercegovinu. Kod mene su uvijek emocije posebno izražene u ovom kraju. Tu smo uvijek dobro došli. Meni je važno da dečki kada dođu u ovu sredinu da budu važni i da ih ljudi vole. Zbog toga na kraju krajeva dolazimo u Hercegovinu - istaknuo je Jurčić. Po njegovim riječima Halilović je ozlijeđen i dva tri tjedna neće biti u maksimalnom ritmu ni na treninzima, a ni na utakmicama. - Već se nazire prvi sastav. Uvijek je se nezahvalno, posebno u ovoj fazi priprema, odlučiti za jedanaest igrača. Ima tu 14-15 igrača koji će izgurati posebno, naglasio je Jurčić. Prvi trening modri su odradili sat vremena po dolasku u Međugorje na Sportsko rekreacijskom centru Circle International.

Očekuje se Zdravko Mamić

Nakon dugog puta bila je to prilika za lakše razgibavanje. U Međugorje su doputovali igrači koji su bili i u turskom Beleku. S nastavkom priprema krenuo je već prvog dana. Predsjednik Mirko Barišić stigao je oko 16 sati u hotel gdje su smješteni Dinamovci. Braća Zoran i Zdravko Mamić nisu doputovali u Međugorje, zbog obveza koje je imaju u Zagrebu, ali njegov dolazak se očekuje u četvrtak. Dinamovci ni u jednom trenutku nisu krili kako su oduševljeni prijemom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije