Zdravstvo

Zagreb pomaže razvoj kardiokirurgije u Mostaru

Bolnica
20.11.2012.
u 11:37

Novi ugovor se odnosi uglavnom na razvoj kardiologije i kardiokirurgije u SKB-u Mostar

Ravnatelji SKB-a Mostar i Kliničke bolnice Dubrava Zagreb Ante Kvesić i Dragan Korolija Marinić jučer su potpisali novi ugovor o suradnji ove dvije zdravstvene institucije. Na temelju ovoga sporazuma nastavlja se zajednički rad dvije bolnice, osobito na području kardiologije i kardiokirurgije.

Suradnja traje već 20 god.


- Mi s Dubravom surađujemo već 20 godina i može se reći kako imamo prijateljske odnose. Naši prijatelji iz Zagreba su jako puno pomogli razvoj SKB-a Mostar. Prije smo svoje pacijente slali u ovu bolnicu, a danas stručnjaci iz KB-a Dubrava dolaze raditi u Mostar i educirati naše kadrove. Na temelju potpisanog ugovora ova suradnja će se nastaviti i dalje - rekao nam je ravnatelj Kvesić nakon potpisivanja ugovora. Njegov zagrebački kolega je dodao kako će se suradnja nastaviti osobito na poljima kardiologije i kardiokirurgije, čime se osigurava nastavak razvoja ove grane medicine u Mostaru. - Naši ljudi će raditi u uobičajenom ritmu. Oni dolaze jednom mjesečno, u tom razdoblju se pojavi određen broj pacijenata koji trebaju proći komplicirane operacije. Naši stručnjaci zajedno s mostarskim kolegama obavljaju te operacije. Važno je da se suradnja nastavlja i da se planira daljnji razvoj. Možda nam se nešto sada čini preambiciozno, ali uz mnogo trudi i rada, uz određeno vrijeme, sve je moguće - poručio je ravnatelj Korolija Marinić.

Daljnji razvoj

Potpisivanju ugovora je nazočio i Boris Starčević, jedan od vodećih kardiologa u Hrvatskoj i stručnjak kojem pripadaju velike zasluge za razvoj kardiologije u SKB-u Mostar. - Napravilo smo nešto o čemu se ranije samo govorilo i bilo nam je daleko. Idući korak je razvoj kardiokirurgije, pa možda jednog dana možemo razmišljati i o transplantaciji. Ali moramo uraditi još nekoliko međufaza kako bismo došli do te razine. A i država treba podržati jedan takav iskorak - naglasio je jučer Starčević.

Svi naši sugovornici su izrazili nadu kako će broj operacija na otvorenom srcu u Mostaru u 2013. biti veći nego je to bilo tijekom ove godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?