Došlo na naplatu

Zadar na dnu: klub ostao sa četiri igrača i odustat će od Kupa Krešimira Ćosića

\'23.03.2010., Zadar - Kosarkasi Zadra pobijedili su u prvoj utakmici A-1 lige za prvaka. U Kresinom domu, pred oko 400 gledatelja, svladali su Zabok rezultatom 98-58. Vladimer Boisa u napadu.  Photo:
Dino Stanin/PIXSELL
10.01.2011.
u 17:39

Ne isplate li se sva dugovanja, ne smiju se prijaviti novi igrači, a juniori su već igrali u kupu, za Pet bunara.

Ako se nešto ne riješi vrlo brzo, morat ćemo odustati od četvrtfinalne utakmice s Dubravom u Kupa Krešimira Ćosića!

Riječi su to Zadrova direktora Zdenka Mičića koji ističe kako klub s Višnjika nije uspio zatvoriti proračun, ali ni postići dogovor o odgodi ili plaćanju na rate dugovanja bivšim igračima Zadra, a što je preduvjet da bi za Zadar u kupu mogli igrati igrači registrirani ove sezone.

Stipčević pristao

– Uspjeli smo se dogovoriti s Rokom Stipčevićem, od Tome Ružića još čekamo odgovor, a s Vladimerom Boisom u Ljubljani nismo uspjeli postići dogovor o odgodi plaćanja – rekao nam je Mičić.

Neslužbeno se doznaje da dug Boisi iznosi više stotina tisuća kuna, a ukoliko Gruzijac koji je lani igrao u Zadru ne pristane na plaćanje u ratama, Zadrani bi na Dubravu mogli samo s četiri igrača iz današnje momčadi i eventualno s juniorima ili čak s kadetima.

– Od prošle godine su nam u momčadi samo Marko Car, Miro Bilan, Pavle Marčinković i Ivan Batur, a problem je i to što je dio juniora i igrača registriranih u našoj drugoj momčadi, odnosno u Pet bunara, već igrao u kupu i što nema pravo nastupa. To znači da bismo trebali igrati s kadetima, a mislim da to ipak nema smisla. Financijska situacija je prilično teška i to je činjenica – dodao je Zdenko Mičić.

Grad jedini spas

Tvrdi da u klubu očekuju isplatu dijela novca koji je grad Zadar odlučio dati za ovu godinu.

– Sada sve i da imamo novac imamo problem što je i FINI pao sustav – rekao je o klupskim teškoćama Zadrov direktor.

No, da nije problem samo moguće odustajanje Zadra od Kupa Krešimira Ćosića jasno je i pogledom na tablicu NLB lige na kojoj je Zadar nakon poraza u Ljubljani opet pretposljednji, a hoće li mu porasti šanse da se barem spasi u tome natjecanju znat će se već nakon današnje utakmice.

U svoj sili financijskih teškoća ali i problema s virozom igrača, Zadar danas u dvorani Krešimira Ćosića ugošćuje košarkaše Zagreb i za bijeg sa dna ljestvice NLB lige pobjeda mu je jednostavno nužna.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?