BANJA LUKA

Za tri minute ukrali 100 tisuća KM bočica mirisa

policija
Ivica Galović/Pixsell
22.03.2011.
u 09:00

Kao i prije godinu i pol, opljačkali su Martimex prije dolaska zaštitara

Točno 523 noći nakon prve pljačke isti nepoznati maskirani lopovi opet su opljačkali parfumeriju Martimex u Gospodarskoj ulici u središtu grada, odakle su pokupili nekoliko stotina skupocjenih parfema, vrijednih više od 100.000 maraka. Pljačka se dogodila jučer točno u 4.18 sati, kada se i oglasio alarm. Prethodno su trojica kradljivaca automobilom s lažnim oznakama ušla na najpoznatije banjolučko šetalište i zaustavila se ispred ulaznih vrata, koje su podupiranjem pajsera odvalili.

Točno su izračunali da za taj pothvat imaju manje od četiri minute, koliko zaštitarima treba vremena stići na lice mjesta. Zato su s polica i iz ladica brzo grabili i u vozilo trpali mirisne bočice najpoznatijih marki. Kojom brzinom su lopovi opustošili Martimex svjedoči i podatak da su radnice po ulici skupljale rasute ladice i bočice parfema.

- Vrata su bila razvaljena, a u trgovini i oko nje bio je pravi lom. Martimex nema videonadzor, ali su pljačku snimile sigurnosne kamere sa zgrade Općine, kao i okolnih trgovina. Na tim snimkama se sve vidi. Provalnici su bili maskirani fantomkama, a parfeme su doslovno tovarili u bijeli automobil kojim su se dovezli. Mislim da je riječ o opel vectri ili opel omegi u koju su u žurbi istresali ladice iz parfumerije. Premda su brzo reagirali, zaštitari su i ovoga puta zakasnili - kaže voditeljica ove poslovnice Jelena Orašanin.

Podsjetila je da su na udaru provalnika bili i 13. listopada 2009. godine, kada je također ukradeno na stotine parfema, vrijednih oko 100.000 maraka, a pljačka nikada nije rasvijetljena. U policiji navode da je, po načinu izvršenja, jučerašnja krađa upravo istovjetna onoj iz 2009. godine, zbog čega se i drži da se radilo o istim provalnicima.

- Na vratima i glatkim površinama u Martimeksu tražili smo otiske prstiju, ali sve su prilike da su lopovi nosili rukavice. Iz okolnih radnji izuzeli smo nekoliko snimaka sa sigurnosnih kamera. Sumnjamo da ovo vozilo koriste isključivo za specijalizirane noćne akcije i sklanjaju u garažu. Kriju ga kao iglu u plastu sijena - zaključuju iz CJS-a Banja Luka. (ri)

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar ivek
ivek
10:33 22.03.2011.

ovo je bruka... da u banja luci kradu

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije