PLAN LIKVIDACIJE

Za tijelo Zijada Turkovića bila spremna betonska grobnica

turković
VL FOTO
29.12.2010.
u 09:36

Turkovića su trebali likvidirati Zeničanin Mario Tolić i Verner Ajdari iz Travnika. On ih je preduhitrio i likvidirao njih

Istražitelji Tužiteljstva BiH pronašli su u Tičićima, kod Kaknja, izbetoniranu grobnicu u kojoj je trebalo biti sakriveno tijelo Zijada Turkovića nakon njegove likvidacije. Prema dosadašnjim informacijama kojima raspolažu u Tužiteljstvu BiH, Turkovića, osumnjičenog da je vođa zločinačke organizacije odgovorne za niz krivičnih djela, među kojima su i ubojstva, a koji je uhićen u rujnu ove godine u Sarajevu, trebali su likvidirati Zeničanin Mario Tolić i Verner Ajdari iz Travnika.

Turković ih je preduhitrio i likvidirao i Tolića i Ajdarija, pišu "Nezavisne novine". Njih dvojica su posljednji put viđena u Sarajevu krajem ožujka ove godine. Istražitelji su pretpostavljali da se tijela Tolića i Ajdarija kriju u Tičićima, ali ispostavilo se da je tamo iskopana grobnica za Turkovića.

"Grobnica je izbetonirana u velikoj dubini. Nove informacije pokazuju da će tijela Tolića i Ajdarija uskoro biti pronađena, ali ne u Tičićima, kod Kaknja", rekao je sugovornik "Nezavisnih" blizak istrazi, dok o motivima za ove obračune nije želio govoriti zbog interesa istrage.

Zijad Turković osumnjičen je da je vođa zločinačke organizacije odgovorne za pet ubojstava, za krađu oko 2,5 milijuna KM 2007. godine iz cargo centra Međunarodnog aerodroma u Sarajevu, za trgovinu drogom, iznudu prilikom kupovine dionica sarajevske tvornice "Ključ", te za pokušaj ubojstva Dragana Perišića zvanog Bejbi i Mensura Aličevića.

Turković i njegova grupa osumnjičeni su za ubojstva Mithata Mekića, njegove trudne djevojke Marije Salas-Kortez, čija su tijela u rujnu pronađena na Bjelašnici. Na teret su im stavljena i ubojstva Marija Tolića i Verdera Ajdarija, te likvidacija Emira Hadžića, izvršena u veljači 2008. godine kod Mostara.

Osim Turkovića, policija je do sada uhitila još 13 članova njegove zločinačke organizacije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?