PRVI PUT NAPLATA

Za Papina posjeta Britaniji naplaćivat će se ulaznice?

papa
AFP
30.07.2010.
u 07:35

Vjernici koji žele prisustvovati bdijenju u londonskom hyde Parku i beatifikaciji kardinala Johna Henryja Newmana u Birminghamu morat će posegnuti u džep

Kontroverzni posjet pape Benedikta XVI Engleskoj i Škotskoj od 16. do 19. rujna, u koji ga je pozvala vlada prethodnog kancelara Gordona Browna a sadašnja vlada koja pokušava uvesti što više mjera štednje nije time zadovoljna, mogao bi postati prvo papinsko putovanje na kojima su vjernicima naplaćivane ulaznice da stupe u prisustvo Svetog Oca.

Na brojno gunđanje zbog visokih troškova papina posjeta prvi je reagirao otac Michael McAndrew, korodinator za papin posjet u diocezi Clifton, koji je pozvao sve katoličke vjernike Glouchestershirea da izdvoje po jednu funtu za papin posjet.

No, jedna funta je pravi sitniš u odnosu na cijenu koju će, zbog troškova prijevoza, Crkva naplaćivati od hodočasnika za prisustvo dvjema glavnim događajima papinog posjeta. Bdijenje na otvorenom u Hyde Parku, gdje se očekuje oko 130.000 ljudi, koštat će 10 funti (86.5 kuna), a u Birminghamu će za prisustvo proglašenju beatifikacije kardinala Newmana, anglikanca koji je u 19. stoljeću prešao na katoličanstvo, trebati izdvojiti čak 25 funti (oko 220 kuna).

U Vatikanu je glasnogovornik vlč. Federico Lombardi potvrdio da će se od vjernika tražiti prilog, ali da se od onih koji nemaju novca neće tražiti da plate. Za razliku od posjeta Ivana Pavla 1982. Velikoj Britaniji, ovaj posjet pape Benedikta XVI nema tretman pastoralnog putovanja, već međudržavnog posjeta na najvišoj razini, tijekom kojeg će se papa kao državni poglavar Vatikana sastati s kraljicom Elizabetom Drugom i drugim državnim dužnosnicima.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 1

OB
-obrisani-
23:39 30.07.2010.

Prije 5 mjeseci otvorila se nova prilika da se izvučete iz financijske krize. Ta prilika je www.gdi-wealth.ws. Ova web stranica pomogla je više od 400 ljudi da se spase od \"propasti\", tj. bankrota, a neki od njih ne samo da su se oduprli krizi, već su i osigurali mjesečne prihode veće od 8000 kuna! Ukratko, www.gdi-wealth.ws je pomogao mnogima da promijene svoj život. Zašto ne bi i VAMA?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?