Humanost

Za djecu pjevale zvijezde estrade

koncert
Zoran Grizelj
18.12.2011.
u 11:52

Očekivao sam poziv i svaki put ću se odazvati kad se ovakvo što radi. Djeci je uvijek i najpreče pomoći, bolest je iznad svega, kazao je Mate Bulić

U Gradskoj sportskoj dvorani u Ljubuškom održan je humanitarni koncert za djecu s poteškoćama u psihofizičkom razvoju s područja ljubuške općine. Bio je to lijep, veseo i koristan susret, ugodno provedena večer za koju su zaslužne djevojke studentice socijalnog rada, voditeljice Humanitarne organizacije “Prijatelj” iz Ljubuškog, koja je organizirala koncert.

Oko 2500 posjetitelja odazvalo se i dalo svoj doprinos kupnjom ulaznice od 5 KM za djecu kojima treba pomoć i briga obitelji i cijeloga društva, a posebne pohvale zaslužuju pjevači koji su svojim humanim činom, besplatnim nastupom sve to omogućili: Mate Bulić, Ivan Mikulić, sastav Gabrijel u kojem pjevaju Lily i Vukas, Jozo Vučić, grupa Akademik, Ivica Bago, zatim HKUD Radišići, HKUD “Sv. Ivan” Grab, KUD Vrgorska krajina i djeca iz HO “Prijatelj”. Prekrasno je bilo vidjeti razdraganu djecu i njihove roditelje kako se vesele, pjevaju, plešu...

- Otkad pjevam za novac, tako nastupam i humanitarno, a večeras mi je nekako posebno drago budući da je za djecu s posebnim potrebama jer ja u svojoj obitelji imam sličnih poteškoća. Trebamo podržati tu djecu i obitelji, nije lako njima samima nositi s tim velikim opterećenjima - rekla je Lily.

- Očekivao sam poziv i svaki put ću se odazvati kad se ovakvo što radi. Uvijek sam imao tu jednu slabu točku kada se radi o bilo kojoj udruzi koja brine o bolesnoj djeci. Djeci je uvijek i najpreče pomoći, bolest je iznad svega i uz pomoć dragoga Boga uvijek se može na neki način dobrom voljom učiniti što možemo - kazao je Mate Bulić.

Veoma zadovoljne bile su studentice Dijana Paradžik, Anita Anić i Ana Bilić iz Humanitarne udruge “Prijatelj” koje su uložile veliki trud da se priredba održi i uspije. Zahvalne su svima koji su podržali i donatorima koji su im pomogli i kažu da će se na ovaj način razviti potrebna osjetljivost i osjećaj u društvu za djecu s poteškoćama u razvoju. S djecom iz Ljubuškog bili su i njihovi gosti, djeca iz Čitluka, Čapljine, Majčina sela u Međugorju, iz Posušja, Vrgorca. Na dar su dobili prigodne paketiće.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?