sveučilište

Za 10 studenata besplatna jedna godina školovanja

Filozofski
09.10.2013.
u 09:22

U javnost bi koncem ovoga tjedna trebao izaći službeni javni poziv

Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru na samom je početku akademske godine ostvario suradnju s novim vodstvom Filozofskog fakulteta na Sveučilištu. Radi se o projektu kojima se određenom broju studenata, koji se nalaze u slabijoj materijalnoj situaciji, osigurava financijska potpora.

Studenti na poslu


“Svi znamo koliko je loša situacija u državi, odnosno s kakvim problemima se susreću studenti. Upoznali smo mnogo kolega koji studiraju na Sveučilištu koji su morali odustati od studija zbog loše financijske situacije, kao i studenata koji su bili prisiljeni početi raditi za vrijeme studiranja, nakon čega njihovi uspjesi nisu bili jednaki prijašnjim. Iz ovih razloga Filozofski fakultet je u suradnji sa Studentskim zborom otvorio Javni poziv za financijsku potporu onim studentima koji se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji”, potvrdio nam je Vedran Biokšić, dopredsjednik Studentskog zbora. Kako je kazao Vedran, prošle je godine na Pravnom fakultetu organiziran sličan projekt čiji su primjer i slijedili. Nova uprava fakulteta na čelu s dekanom Tomićem s oduševljenjem je prihvatila prijedlog te je dogovoreno da će u potpunosti plaćanja biti oslobođeno deset studenata, 20 studenata plaćanja jednog semestra dok će za oko 50 studenta biti omogućeno da uplate semestar u 4 obroka odnosno rate.

Prijedlog pravilnika


Povjerenstvo koje će donositi odluke čine tri profesora i dva predstavnika studenata iz Studentskog zbora, a već je izrađen i prijedlog pravilnika te se službeni javni poziv može očekivati krajem tekućega tjedna. “Prijedlog će se pregledati, možda će se neki dijelovi i mijenjati. Naime, svjesni smo da će uvijek biti nezadovoljnih ljudi tako da ne želimo bilo koga oštetiti tako što ćemo napraviti neke pogreške u pravilniku kada budemo određivali tko će biti oslobođen plaćanja”, zaključio je Vedran Biokšić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?