Philip Reeker

Vrijeme je da bh. političari počnu raditi u interesu građana BiH

Reeker
30.11.2012.
u 17:17

Reeker je kazao da je dobra činjenica da su političari počeli razgovarati i dogovarati neke stvari

Zamjenik pomoćnika državnog tajnika za Europu i Euroaziju Philip Reeker koji boravi u službenom posjetu BiH kazao je u intervju za novinske agencije FENA, SRNA i ONASA da je došlo vrijeme kada bi bosanskohercegovački političari trebali raditi u interesu građana i početi ispunjavati uvjete za članstvo u NATO-u i Europskoj uniji. 

Osvrćući se na sporazum koji su šest lidera postigli u Mostaru, Reeker je kazao da je dobra činjenica da su političari počeli razgovarati i dogovarati neke stvari, ali je posebno naglasio da je to za sada samo na papiru, a kada počnu implementirati postignute dogovore znat će se hoće li će naredna godina biti izgubljena za BiH ili će biti godina napretka. 

Na pitanje novinarke FENA-e o reformi Federacije BiH i najavljene proljetne konferencije o tome, Reeker je podcrtao da SAD neće nametati nikakvo rješenje nego će konferencija biti upriličena kako bi bh. predstavnici razgovarali o mogućnostima rekonstrukcije budući da su mnogi politički lideri ističu da je potrebno napraviti Federaciju efikasnijom, funkcionalnijom i s manjom administracijom. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?