ponovno zajedno

Vratila se 50 godina nakon 'smrti'. Otac: Neću je nikad više napustiti!

muslimanka, burka
Reuters/PIXSELL
24.06.2013.
u 11:21

Od rođenja kćeri Salime Saudijac Mousa Al Mankari (86) pretpostavljao je da je ona mrtva. Kada mu je nedavno došla i predstavila se, bez ikakve sumnje znao je da mu govori istinu.

Kao na filmskom platnu spojili su se otac i kći koji punih 50 godina jedno za drugo nisu znali! Od rođenja kćeri Salime Saudijac Mousa Al Mankari (86) pretpostavljao je da je ona mrtva. Kada mu je nedavno došla i predstavila se, bez ikakve sumnje znao je da mu govori istinu. Mankari se oženio s njenom majkom iz Jemena prije više od pedeset godina no, piše Emirates 24/7, nakon godinu dana od nje se razveo iako je žena bila trudna. Kada ju je kasnije upitao za rođenje djeteta, kazala mu je da je ono rođeno mrtvo.

Mankari se tada preselio u grad Jeddah na zapadnoj obali Crnog mora, ali nije bio posve uvjeren u riječi koje mu je izrekla bivša žena. Nastavio je život bez kćeri sve dok se ona nedavno nije pojavila na pragu njegove džamije.

Tradicionalno odgojena Salima pak većinu života bila je uvjerena da joj je očuh biološki otac. – Nekoliko minuta prije negoli je umro priznao mi je da mi nije pravi otac. Kazao mi je tko je on i gdje živi te me zamolio da odem k njemu – prepričala je obmanuta žena. Salima se tada zaputila u Jeddah i pokucala na vrata tamošnje džamije. Pitala je propovjednika zna li čovjeka koji se zove Mousa Al Mankari na što joj je odgovorio potvrdno. No, to nije bio kraj iznenađenjima. Njezin otac uskoro se trebao pojaviti na redovnoj molitivi u džamiji. Sjela je i pričekala ga. Kada je ušao, prišla je i kazala mu tko je. Oboje su bili šokirani, ali svjesni istine. Fizička sličnost bila je preočita i nisu je ni htjeli negirati.

– To je moja kći. Znam to – vrisnuo je Mankari u džamiji. – Možete uzeti komadić mog srca i analizirati ga, napraviti DNK-analizu, znam da mi je Salima kći – kazao je presretni starac te dodao kako jedva čeka da je prijavi vlastima te upozna s njezine četiri sestre. – Nikad je više neću napustiti – obećao je na kraju.

>>Pronašla sina za kojeg je mislila da je umro nakon rođenja

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?