Zadovoljni medaljom

Vori: 'Nitko nije vjerovao u nas!' Goluža: 'Da je bilo manje ozljeda...'

rukomet (1)
PIXSELL
26.01.2013.
u 20:58

- Uopće nisam sumnjao u Duvnjaka, znam njegove mogućnosti. Još jednom je pokazao da je novi vođa ove reprezentacije - kaže kapetan Vori.

Medalja je u džepu, ne možda onoga sjaja koji smo priželjkivali, ali u hrvatskoj reprezentaciji svi isijavaju zadovoljstvom zbog bronce na SP-u u Španjolskoj.

- Bilo je teško dići se nakon onoga poraza, trebalo nam je jedno vrijeme da probijemo Sloveniju. Ovo je veliki uspjeh. Mala smo zemlja, a u nepunih godinu dana imamo tri brončane medalje - istaknuo je Jakov Gojun za HRT i dodao:

- Na poluvremenu smo se dogovorili da ih stisnemo i da oni ganjaju nas, a ne mi njih. Karakter je igrati tri polufinala i onda uzeti broncu. Pomladili smo se, ali pokazali smo prkos, da smo Hrvati i da se borimo za našu državu.

Izbornik Slavko Goluža također je bio sretan zbog nove medalje.

- U nepunih 12 mjeseci uzeli smo treću medalju, to je veliki uspjeh. Iskrene čestitke dečkima. I noćas smo se borili s Duvnjakom, dobivao je infuziju i vitamine, uspjeli smo ga osposobiti. Smogli smo snage da pobijedimo jednu jako dobru reprezentaciju. Ključ je bio kad smo se odvojili početkom drugog dijela. Protivnik je loše odigrao. Mi smo tu napravili rezultat i zasluženo pobijedili. Žao mi je Čupića, ali bit će sve u redu - kaže Goluža.

Kapetan Vori istaknuo je:

- Nitko nije vjerovao u nas, ali mi smo vjerovali sami u sebe. Pokazali smo da imamo novu generaciju, koja još mora stasati, ali stekli su jedno veliko iskustvo. Nismo došli do kraja, to smo željeli, ali pokazali smo veliki karakter. Izvukli smo se psihički, nije bilo lako nakon jučerašnjeg poraza, kasno se igralo, kasno smo zaspali. Analizirali smo, što je najvažnije, svoje glave i na kraju pobijedili. Zasluženo možemo proslaviti.

Goluža ipak malo žali zbog jučerašnjeg poraza u polufinalu, iako...

- Pred ovom momčadi bio je cilj - osmina finala, a poslije toga je sve plus. Ostaje žal jer smo prikazali dobar rukomet, svi to kažu, ali da nam je bilo malo pomoći, da nije bilo toliko ozljeda. Da se Duvnjaku i Vukoviću nisu dogodile stvari koje su se dogodile... Ipak, pokazali smo karakter, budućnost je pred nama - optimističan je hrvatski rukometni izbornik.

Vori je prokomentirao igru Domagoja Duvnjaka, našeg najboljeg igrača.

- Uopće nisam sumnjao u Duvnjaka, znam njegove mogućnosti. Još jednom je pokazao da je novi vođa ove reprezentacije. Ali, Mirko je imao kontinuitet, najbolji je vratar turnira i branio na vrhunskoj razini - rekao je naš pivot, a izbornik je naglasio:

- Svi su dali veliki doprinos, ne smijemo nikoga zaboraviti. Bili smo prava klapa, i sad kad nam je bilo najteže ponovo smo smogli snage i skupili glave te nosimo još jednu medalju u Hrvatsku.

O utakmici naš je izbornik rekao:

- Prvo poluvrijeme nismo se uspjeli odvojiti. Cilj je bio trčati svih 60 minuta, da ih slomimo tempom. Kad je bilo najteže svi su povukli, stvarno smo bili klapa.

U sutrašnjem finalu Španjolske i Danske Vori vidi sjevernjake kao favorite.

- Danci igraju najbolji rukomet, veliki su favoriti. Odlučivat će ipak više faktora... Tipujem na Dance.

Izbornik Goluža se složio s kapetanom:

- Vratari će odlučiti finale. Španjolska igra kod kuće, ali ova Danska je stvarno jako dobra, najbolja dosad. Malu prednost dajem Danskoj.

>>Kauboji razbili i Slovence, Golužin brončani hat-trick!

>>Na bronci čestitaju sa svih strana: Vlada RH, Bandić, Štimac...

>>Vori: Sad će mi Škof valjda vratiti 50 eura koje mi duguje

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije