Stravična nesreća

Vodila slijepog brata na utrku pa oboje poginuli

Nesreća
21.08.2012.
u 10:41

Sa 175 na sat uletio u publiku i troje ubio, a policija uhitila trojicu organizatora

Policija je uhitila direktora Međunarodne brdske trke Tara 2012. kod Užica Ismeta G. (58) iz Sarajeva, člana sportskog povjerenstva Milu R. (57) iz Bijeljine i pomoćnika direktora zaduženog za sigurnost Živadina Todorovića (66) iz Zemuna, i to zbog izazivanja opće opasnosti. Brat i sestra Nikola (30) i Jovana (27) Trišić iz Bajine Bašte, kao i Dragiša Jakovljević iz Petrovca poginuli su dan ranije, kada je relly vozač Branimir Simić iz Bijeljine, vozeći 175 km/h, uletio u publiku. U sudaru je teško stradao i Jakovljevićev sin Stefan (17). Simić je pri tome udario u betonski ivičnjak, što mu je usporilo brzinu, a očevici ističu da bi u suprotnom tragedija bila puno veća.

Tragedija se dogodila na oko 300 metara od cilja kojim su, jedan za drugim, prolazili vozači iz Srbije, Crne Gore, BiH, Bugarske, Hrvatske i Poljske, kada je Simić u “mitsubishi lanseru” na oštrom desnom zavoju izgubio kontrolu nad autom, udario u nisku obalu s koje je podigao betonski ivičnjak, a potom udario u stup putokaza, da bi se zatim odbio pravo u publiku, gde je u tom trenutku stajalo oko 100 gledatelja. Jovana i njen stariji brat Nikola otišli su na Taru kako bi Nikola nazočio utrkama, koje su mu bile velika strast.

- Moj Nikola je bio slijep, nije mogao gledati trke, ali je obožavao relly! Po zvuku je znao koji automobil prolazi pored njega. Volio je pratiti autotrke više od svega! Jovana je došla iz Beograda samo da bi ga vodila na Taru, a oboje su otišli u smrt. Jovana je živjela za brata, nikada ga ni za što nije odbila, sad je s njim i otišla - očajna je majka Branka, koja ne može prihvatiti da će, umjesto svadbe, spremati sprovod svojoj djeci.

- Jovana je bila divno dijete. U rujnu je trebala diplomirati na Geografskom fakultetu i udati se. Planirala sam dovesti trubače, a sada nema više ničega, neutješna je Branka.

Oca Marko je tragična vijest zatekla na privremenom radu u Rusiji.

Inače, nesreća na trci uslijedila je samo dan nakon što je na treningu na istoj stazi teško ozlijeđen vozač Miloš Spasojević. On je, vozeći “jugo hibrid“, izletio sa staze i zakucao se u bankinu. Spasojević je s višestrukim prijelomom obje potkoljenice prebačen u užičku bolnicu, gdje je ustanovljeno da mu je potreban transport u Beograd. Na žalost, njegovo prebacivanje u Urgentni centar trajalo je punih šest sati, pa mu je, usprkos velikom trudu liječnika, amputirana noga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije