PRESELJENJE

Vladika Grigorije od 2. siječnja ponovno u gradu na Neretvi

grigorije
VL FOTO
13.12.2010.
u 08:18

Prisutnost vladike u Mostaru dat će nam novi poticaj za sve što radimo na obnovi bogomolja i na obnovi života pravoslavaca u dolini Neretve, kazao je mostarski paroh Radivoje Krulj

Njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije stolovat će u Mostaru od 2. siječnja 2011. godine, potvrdio je mostarski paroh Radivoje Krulj. Vladika će toga dana, kada će u Mostaru biti proslavljena i krsna slava Eparhije - Sveti Ignjatije Antiohijski Bogonosac, službeno objaviti svoj povratak u grad na Neretvi. Krulj dodaje da je vladika Grigorije već duže prisutan u Mostaru, ali da će njegov službeni povratak imati veliko značenje za Srbe u ovom gradu i za obnovu porušenog Sabornog hrama koja je u tijeku. - Prisutnost vladike u Mostaru dat će nam novi poticaj za sve što radimo na obnovi bogomolja i na obnovi života pravoslavaca u dolini Neretve. Mislim da će sada vladikinom prisutnošću u Mostaru mnoge stvari ići brže i bolje nego što je to bilo do sada, dodao je Krulj.

Na dan krsne slave svetu arhijerejsku liturgiju će u devet sati u Staroj crkvi u Mostaru služiti više episkopa Srpske pravoslavne crkve, a nakon toga će biti priređen i svečani ručak i posluženje naroda.

Istog dana u manastiru u Žitomislićima bit će održan simpozij “O sveštenomučeništvu”.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?