NAPOKON RADE

Vlada FBiH imenovala Lukača za ravnatelja FUP-a

vlada
Braco Selimović
03.12.2010.
u 08:53

Razriješena kriza u radu izvršne vlasti nastala zbog stranačkih sukoba

Nakon višemjesečne stanke Vlada Federacije BiH jučer je konačno održala sjednicu na kojoj je okončala proceduru i izabrala Dragana Lukača za ravnatelja Federalne uprave policije (FUP). Ranije je Lukačev izbor podržao Neovisni parlamentarni odbor, kao i federalni ministar unutarnjih poslova Muhidin Alić. Na jučerašnjoj sjednici nije, kako je predlagano, poništena ranija odluka Vlade FBiH o davanju suglasnosti Nadzornom odboru Hrvatskih telekomunikacija d.d. Mostar za donošenje odluke o imenovanju direktora ove tvrtke. Uz ova kadrovska pitanja Vlada je razmatrala i prihvatila informaciju Komisije za izbor direktora Agencije za državnu službu FBiH, s popisom uspješnih kandidata na provedenom javnom natječaju.

Vlada FBiH je razriješila dužnosti dosadašnji sastav Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH te imenovala novi na razdoblje do 60 dana. Za predsjednika i članove Nadzornog odbora Fonda za zaštitu okoliša FBiH privremeno su na razdoblje do 60 dana imenovani Tomislav Lukić (predsjednik), Šuhra Šehagić i Drago Đurković. Na jučerašnjoj sjednici predstavljena je i informacija o prikupljanju prihoda od siječnja do kolovoza. Ukupno ostvareni prihodi, primici i financiranja federalnog proračuna u razdoblju siječanj – kolovoz 2010. godine iznosili su 1.067 milijuna KM, što je 61,1 posto od plana.

Pri tome su porezni i neporezni prihodi ostvareni s 874,6 milijuna KM, a na financiranje otpada 192,4 milijuna maraka. Kako se navodi u danas razmatranom izvješću o izvršenju proračuna, porezni i neporezni prihodi su, u odnosu na isto izvještajno razdoblje prošle godine, veći sedam posto, odnosno 57 milijuna maraka. Najveći utjecaj na ovaj rast imala je visoka naplata poreznih prihoda, prije svega poreza na dobit pojedinaca i poduzeća, koji bilježi rast od čak 50 posto u odnosu na usporedno razdoblje. S druge strane, neporezni prihodi, s ostvarenjem od 110,9 milijuna maraka, manji su, kako u odnosu na proračunom planirana sredstva, tako i u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Ključne riječi

Komentara 1

PA
park
09:17 03.12.2010.

Dobar izbor , tip je proBosanski opredjeljen , stručan ,bezkompromisan i ima ono što policajcu treba ... mu.. !!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?