plan za branitelje

"Više se neće događati da imamo pukovnike tipa Sanader ili Barišić"

kukuriku u bjelovaru (1)
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/9
05.10.2011.
u 19:51

Kukuriku koalicija u sastavu Milanović-Mrsić-Kotromanović u Bjelovaru je predstavila svoj program.

Braniteljima jamčimo fer, pošten i transparentan odnos. Nismo tu da bismo ukidali prava, da bismo kopali po prošlosti jer prošlo je dosta vremena i treba podvući crtu - kazao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović na početku večerašnje tribine u Bjelovaru na kojoj je Kukuriku koalicije u okviru svog Plana 21 predstavila politiku koju će dođe li na vlast provoditi prema braniteljima.

Milanović je naglasio da su podjele među braniteljima, koje su sve ove godine namjerno provocirane, za koaliciju stvar prošlosti.

- Kad kažem podvući crtu, ne mislim da negativnosti treba gurnuti pod tepih i zato imamo konkretne planove - kazao je predstavljajući plan od šest točaka koje su po njima ključne u politici prema braniteljima.

O pojedinostima plana po točkama koje su im bliske govorili su dr. Mirando Mrsić i saborski zastupnik Ante Kotromanović. Naglašavajući potrebu uvođenja novog modela zdravstvene skrbi branitelja, dr. Mrsić je najavio osnivanje Centra za sveobuhvatnu zdravstvenu skrb te izradu studija na temelju kojih bi se konačno znala stvarna slika zdravstvenog stanja braniteljske populacije. Najavljujući promjene Kotromanović je istakao potrebu zaustavljanja političke i brojčane manipulacije braniteljima posebno naglašavajući nužnost da registar branitelja bude transparentan i čist.

-To je potrebno kako se ne bi događalo da imamo pukovnike tipa Sanadera ili Barišić - pojasnio je i dodao da će ratni put svakog branitelja biti "sveto pismo" kojeg će se koalicija slijepo držati. Nadalje je najavio i reorganizaciju u Ministarstvu branitelja iz kojeg bi ubuduće trebalo otpasti onaj dio koji se bavi obiteljima i međugeneracijskom solidarnošću.

Nakon izlaganja trojica SDP-ovih čelnika odgovarali su na pitanja građana i simpatizera kojih je u dvorani bilo više stotina. Osim onih uobičajenih i konkretnih u kojima su se pojedinci zanimali za ostvarivanje prava, bilo je i pitanja o tome što će koalicija učiniti da se branitelji osjećaju korisno ili što će poduzeti na sprečavanju podjela branitelja na lijeve i desne. Odgovarajući na pitanje o najnovijim optužnicama iz Beograda, Milanović je kazao da je to trebala riješiti politika i diplomacija a ne zakon kako to sada pokušava HDZ.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?