Mostar

Više od 750 izlagača

sajam
Zoran Grizelj
20.03.2012.
u 09:53

Cijena ulaznice za sajam stoji pet maraka, za organizirani posjet osiguran je popust od 50 posto

Tjedan dana ostalo je do svečanog otvorenja jubilarnog 15. međunarodnog sajma gospodarstva - Mostar 2012. Tegljači su jučer prevozili opremu izlagača koja će biti raspoređena po štandovima na oko 30.000 četvornih metara otvorenog i zatvorenog izložbenog prostora mostarskog sajma. Velike dvije dvorane se čiste i uređuju se. Sve mora biti spremno do utorka, 27. ožujka, kada je za 11 sati najavljena svečana ceremonija otvorenja.

Kapaciteti popunjeni

Kako doznajemo od organizatora, iz tvrtke Mostarski sajam d.o.o., kapaciteti sajma sto posto su popunjeni, a još pristižu prijave pojedinih tvrtki za sudjelovanje na sajmu. Premda u svijetu sajmova vlada kriza za mostarski sajam očito to ne vrijedi. - Drago nam je što je sajam pun. To je dobar pokazatelj da smo svih ovih 15 godina dobro radili svoj posao. Sretni smo što nam se naši vjerni klijenti ponovno vraćaju, a istodobno nove zemlje dolaze, zadovoljno će Dalfina Bošnjak, direktorica Mostarskog

sajma i jedna od rijetkih žena gospodarstvenica na čelu velike i uspješne tvrtke.

Nema sumnje da će i ovogodišnji mostarski sajam biti prvorazredni gospodarski ali i društveni događaj. Osim gospodarstvenika, bit će to mjesto susreta i političkih i drugih javnih dužnosnika. Na sajmu se očekuje i visoko izaslanstvo Republike Hrvatske koja je ove godine zemlja partner. Za nastup hrvatskih poduzeća na sajmu zaduženo je Ministarstvo obrta i poduzetništva na čelu s ministrom Gordanom Marasom. Uz Hrvatsku, na sajmu će izlagati oko 750 izlagača iz cijeloga svijeta: od Europe, Azije do Afrike. Među najzastupljenijima su tradicionalno Austrija, Slovenija, Srbija, Mađarska, Italija, Njemačka, Španjolska i Turska, a od novih zemalja po prvi put se predstavljaju Tajvan i Mali.

Pozitivna slika

Zbivanja na sajmu pratit će više od 200 akreditiranih novinara koji će još jednom odaslati pozitivnu sliku iz Mostara u svijet. Dodana vrijednost i njegova nesumnjivo konkurentska prednost u odnosu na ostale sajmove u BiH, ali i regiji su regionalne i međunarodne

konferencije, forumi, ali i tematske radionice, čime se našim partnerima i izlagačima na jednome mjestu nudi jedinstvena ponuda i spoj sajamskih i konferencijskih događaja. Konferencije koje su ove godine označene najvažnijima su “Koridor Vc-južna zona“ i konferencija o obnovljivim izvorima energije koju zajednički organiziraju poduzeće Končar i Mostarski sajam. Posjetitelji Mostarskog sajma moći će vidjeti manifestaciju sastavljenu iz tri cjeline: opće sajamske manifestacije na kojoj će se predstaviti sve grane gospodarstva, te dvije podsajamske manifestacije Sajma turizma i Sajma knjige i grafičke industrije. Službeni dio manifestacije svakodnevno će pratiti i sadržajni kulturno-zabavni program s modnim i plesnim revijama, predstavljanjima knjiga, nastupima popularnih pjevača i mažoretkinja, kuhanja s poznatim osobama. Cijena ulaznice za ovogodišnji sajam stoji 5 maraka, a za organizirani posjet osiguran je popust od 50 posto, odnosno 2,5 marke po osobi. Medijski pokrovitelj mostarskog sajma, je Večernji list izdanje za Bosnu i Hercegovinu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?