Odžak

Više od 300 osoba svaki mjesec traži pomoć centra

Centar
17.08.2012.
u 11:04

Veliki je broj Posavljaka koji traže jednokratne pomoći

U Odžaku su otvoreni novi prostori Centra za socijalni rad Odžak u nazočnosti izaslanstva UNDP-a koje je predvodila Marina Dimova, te predstavnika općinske i županijske uprave. Prigodne riječi tim su povodom uputili gđa Dimova, predsjednik Vlade PŽ-a mr. sc. Marijan Oršolić, ministar Blaž Župarić, načelnik Luka Jurić, te u ime domaćina direktorica centra Ivka Božić. -Čast mi je biti ovdje stoga što smo surađivali i naporno radili na ovome projektu protekle tri godine. Zahvalnost ide prije svega u smjeru razvojnog programa UN-a u BiH i Švicarskoj razvojnoj agenciji koja je primarni donator ovom projektu. Ipak, bez vaše ideje i potpore općine ne bi u tome uspjeli. Ovo je jedan vrlo konkretan rezultat, plod dugoročnog partnerstva i napora tako da mi je zadovoljstvo što je Centar u funkciji i u mogućnosti pružiti usluge najosjetljivijoj socijalnoj skupini stanovništva. Naša potpora bila je financijska, ali ideja i projektna inicijativa je vaša, na čemu čestitam, kazala je u Odžaku Marina Dimova, voditeljica ILDP( integralnog lokalnog razvoja) projekta. Ministar zdravstva, rada i socijalne politike Blaž Župarić zaželio je uspješan rad Centra za socijalni rad Odžak i pohvalio profesionalnost obavljanja zadaća u toj instituciji.

- Ovo je veliki događaj za općinu jer otvaranjem centra stvaraju se primjereni uvjeti za rad zaposlenika, ali prije svega onih koji će potražiti pomoć u ovoj ustanovi, korisnici prava po raznim osnovama. Ova ustanova ima oko 300 korisnika po raznim osnovama, te značajan broj onih koji dobivaju jednokratne novčane pomoći. U ostvarivanju prava centar daje veliki obol, a Ministarstvo prati postupke koji se provode u centru i daje financijsku potporu, kazao je ministar Blaž Župarić i naglasio da je Odžak još uvijek povratnička općina kojoj je potrebna institucija kakva je Centar za socijalni rad.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?