MUP I GRANIČNA POLIC

Vinko Dumančić uručio ministru Kurtešu priznanje za rad

kurtes
31.07.2012.
u 15:08

Direktor Dumančić je federalnog ministra Kurteša upoznao sa aktivnostima GP BiH u prethodnom periodu i planovima za naredni period

Direktor Granične policije BiH, Vinko Dumančić danas je u Glavnom uredu GP BiH primio Predraga Kurteša, federalnog ministra unutrašnjih poslova. Direktor Dumančić je federalnog ministra Kurteša upoznao sa aktivnostima GP BiH u prethodnom periodu i planovima za naredni period, a u fokusu radnog sastanka bila je obostrana saradnja. Pri tome je dosadašnja saradnja ocijenjena kao veoma dobra, osobito zbog činjenice da je Granična policija BiH u periodu od 2002. do 2010. godine uz podršku Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova odškolovala šest generacija kadeta GP BiH u činu “policajac” i jednu u činu “mlađi inspektor”.

Osim 480 kadeta GP BiH koji su osnovnu obuku pohađali na Policijskoj akademiji FMUP-a Vraca i objektima FMUP-a u Suhodolu, svi policijski službenici Granične policije BiH su prošli tranzicijsku obuku u Suhodolu. Istaknuvši značaj podrške FMUP-a Graničnoj policiji BiH u prethodnom periodu, direktor Dumančić se zahvalio ministru Kurtešu uručivši mu „Zlatni grb Granične policije BiH“. Federalni ministar Kurteš se zahvalio na srdačnoj dobrodošlici, pri tome naglasivši spremnost FMUP-a za nastavak kontinuirano dobre saradnje sa GP BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?