ODLUKA

Vilim Primorac imenovan novim direktorom Hrvatskog telekoma

vilim
VL FOTO
21.12.2010.
u 08:19

Članovi uprave HT Mostara, uz Primorca, su Zoran Bakula, Davor Daraboš te Goranka Devčić

Nadzorni odbor (NO) Hrvatskog telekoma iz Mostara jučer je na sjednici u Mostaru za novog predsjednika Uprave imenovao Vilima Primorca, dosadašnjeg zamjenika ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH. Za članove uprave izabrani su dosadašnji vršitelj dužnosti HT Mostara Zoran Bakula za pokretnu mrežu, dok je potvrđeno da član Uprave i izvršni direktor za nepokretnu mrežu bude Davor Daraboš a Goranka Devčić kao članica uprave je izvršna direktorica za financije.

Daraboš i Devčić su članovi Uprave kao prijedlog T-HT Zagreba dok su Primorac i Bakula predstavnici uprave iz FBiH. Ovime je zaključen natječaj oko izbora prvog čovjeka ove telekomunikacijske tvrtke te potvrđen i dogovor dva HDZ-a u BiH. Kako je navedeno u odluci Nadzornoga odbora za imenovanje Primorca i novih članova uprave glasovalo je devet članova Nadzornog odbora, a doznaje se da je to bilo pet predstavnika T-HT-a iz Zagreba, te četvero članova iz FBiH.

U službenoj odluci Nadzornog odbora kojom se informira Vlada FBiH o imenovanjima u HT Mostaru ‘nikako više nije bilo moguće odlagati čime su zaštićeni intresi dioničara i dioničkog društva’. Dodaje se kako Nadzorni odbor time želi izbjeći odgovornost za neizvršavanje imenovanja.

Nakon ove odluke Nadzornog odbora upisat će se promjene u registru službenih osoba kod mjerodavnog suda. Na kraju se dodaje da će Nadzorni odbor uvažiti i drukčije preporuke oko imenovanja vodećih ljudi u HT Mostaru što za sada nije realno očekivati. HT Mostar je prema izvješćima o poslovanju prije četiri godine imao dobit veću od 20 milijuna maraka a prije dvije godine jedva pozitivno poslovao zbog čega su se međusobno optuživali članovi uprave i Nadzornog odbora.

Ključne riječi

Komentara 1

PA
park
09:42 21.12.2010.

Koliko znam gosp.Krešiću 90-ka nije dala saglasnost za ovo imenovanje. Ovim čino HDZ rastura pomenutu koaliciju(HDZ-90-ka) tako da očekujem brz odgovor Raguža tj, iskren i pošten stav prema svojim biračima. Dobre odluke se ne moraju svima dopasti , šta više .

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?