Presuda

‘Vila’ dovela pred sud trojicu dilera koji su osuđeni na 9 godina zatvora

SIPA
05.06.2013.
u 09:51

Nabavljali su i prodavali marihuanu, speed i heroin

Zoran Grgić i Mitar Božičković iz Doboja, te Adnan Kamarić iz Gračanice osuđeni su u Okružnom sudu na po tri godine zatvora zbog nedopuštene proizvodnje i prometa droge. Presudi je prethodio sporazum o priznanju krivice, a navodi se da su Grgić i Božičković zajedno s Nerminom Brkovićem iz Zenice, braćom Mehmedom i Farukom Mujkićem, Bojanom Tutnjevićem i Jasminom Jugićem iz Doboja nabavljali i prodavali marihuanu, speed i heroin. Nermin Brković je nabavljao drogu na području Zeničko-dobojske županije, koju je preprodavao Božičkoviću i još tri osobe.

Akcija “Vila”


Prema navodima u presudi, Grgić je s Nisvetom Karahodžićem iz Tešnja, Damirom Dobrićem i Sašom Gajićem iz Doboja u istom razdoblju i na isti način nabavljao opojnu drogu marihuanu i speed. Karahodžić je od njemu poznatih osoba nabavljao opojnu drogu na području Federacije BiH, koju je potom na području Teslića i FBiH prodavao Grgiću, a koji ju je takođe preprodavao. Optuženi Grgić je kriv, jer je zajedno sa Šemsudinom Skopljakom, Domirom Dobrićem i Benjaminom Bećirovićem iz Doboja u istom razdoblju i na isti način nabavljao i prodavao heroin. Skopljak je prodavao posredstvom Dobrića, Bećirovića i optuženog Grgića. U presudi se navodi da su Adnan Kamarić i Grgić zajedno s Dobrićem, Gajićem i Salihom Buljubašićem u istom razdoblju preprodavali heroin. Kamarić je nabavljao heroin, prodavao ga na području Doboja i Petrova, odnosno na mostu između Gračanice i Karanovca. Policija je uhitila Zorana Grgića, Mitra Božičkovića i Adnana Kamarića 18. rujna u sklopu akcije “Vila”, usmjerene na suzbijanje proizvodnje i prometa droge. Tada su uhićena i braća Mehmed i Faruk Mujkić, Saša Gajić, Bojan Tutnjević, Šemsudin Skopljak, Damir Dobrić i Benjamin Bećirović iz Doboja. S uhićenima su surađivali i Nermin Brković iz Zenice, te Jasmin Jugić i Salih Buljubašić iz Doboja, koji su se u to vrijeme nalazili na izdržavanju zatvorske kazne zbog dilanja

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije