unatoč brojnim poteškoćama

ZZO HNŽ: Sve obveze se izmiruju u cijelosti i u roku

ZZO HNŽ
20.12.2016.
u 16:00

Upravno vijeće Zavoda zdravstvenog osiguranja (ZZO) HNŽ-a održalo je 31. redovitu sjednicu na kojoj je rečeno kako Zavod, unatoč brojnim poteškoćama, prijetnjama i rizicima, sve pripadajuće obveze izmiruje u cijelosti i zakonom predviđenom roku.

Članovi Vijeća razmatrali su i usvojili izvadak iz zapisnika s prethodne sjednice vijeća, tri pravilnika, dvije odluke te Izmjene i dopune Financijskog plana Zavoda za 2016. godinu (Rebalans).

U odnosu na Financijski plan Zavoda, tijekom godine, prekoračena je potrošnja planiranih sredstava na pojedinim stavkama kao što su lijekovi s pozitivne liste lijekova, ortopedska pomagala, jednokratne pomoći za nabavku lijekova, troškovi refundacije bolovanja na teret sredstava Zavoda, te troškovi za izvršenje sudskih presuda i pripadajućih zateznih kamata, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću ZZO-a HNŽ-a.

Paralelno s povećanjem troškova po navedenim stavkama, unutar Financijskog plana, ostvareno je i smanjenje u troškovima stručne službe Zavoda, medicinskim i laboratorijskim uslugama, te nerealiziranje dijela planiranih rashoda. 

Sva navedena prekoračenja i smanjenja u potrošnji sredstava kojima Zavod raspolaže nisu ugrozila poslovnu stabilnost ZZO – a HNŽ-a koja je od iznimne važnosti kako za Zavod, tako i za cjelokupan sustav zdravstva Hercegovačko – neretvanske županije. 

Istovremeno, izmjene i dopune Financijskog plana Zavoda za 2016. godinu (rebalans) upućene su daljnju proceduru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije