Milas i Vidović u posjetu Uskoplju

Milas: Unapređenje položaja hrvatskog naroda u BiH među prioritetima Vlade RH

19.05.2023.
u 16:35

Državni tajnik i zastupnik u Saboru RH pohvalili su napore koje hrvatski politički predstavnici ulažu u borbi za opstojnost i jednakopravnost Hrvata u Općini Gornji Vakuf-Uskoplje

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas, zastupnik u Saboru RH Radoje Vidović i Žana Ćorić, savjetnica s posebnim položajem za pitanje Hrvata u BiH u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH posjetili su Općinu Gornji Vakuf-Uskoplje. 

Visoko izaslanstvo iz Republike Hrvatske dočekali su općinski načelnik Sead Čaušević, predsjednik OV Gornji Vakuf-Uskoplje Goran Batinić i Dražen Matišić, predsjedatelj Sabora ŽSB i predsjednik OO HDZ-a BiH Uskoplje.

Na odvojenom sastanku s političkim i društvenim predstavnicima Hrvata Općine Gornji Vakuf-Uskoplje, gosti su detaljno upoznati s aktualnom političkom i ekonomskom situacijom na području općine Gornji Vakuf-Uskoplje te problemima i izazovima s kojima se Hrvati susreću. Naglašeno je da ovaj posjet predstavlja snažnu poruku i podršku Hrvatima koji žive u Gornjem Vakufu-Uskoplju, koji se u ovoj multietničkoj Općini bore se za svoj opstanak i ravnopravnost. 

Sastanku su nazočili i predsjednik HKD Napretka – podružnice Uskoplje Nikola Martinović, predstavnik koordinacije udruga proisteklih iz domovinskog rata Ljuban Oreč i predsjednik udruge umirovljenika Općine Gornji Vakuf-Uskoplje Jozo Jurina.

Domaćini su, između ostaloga, naglasili dosadašnju potporu Vlade RH za projekate u Općini Gornji Vakuf-Uskoplje od kojih je najvažniji obnova i modernizacija osnovne škole "Uskoplje" u kojoj se nastavni plan i program odvija na hrvatskom jeziku. Također, naglašen je veliki potencijal za razvoj općine u području turizma. Također, domaćini su se zahvalili državnom tajniku na dosadašnjoj podršci  projektima koji su do sada implementirani preko Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH. 

Državni tajnik i zastupnik u Saboru RH pohvalili su napore koje hrvatski politički predstavnici ulažu u borbi za opstojnost i jednakopravnost Hrvata u Općini Gornji Vakuf-Uskoplje. Naglasili su da je unapređenje položaja hrvatskog naroda u BiH među prioritetima Vlade RH te da će Središnji državni ured za Hrvate izvan RH u svojim aktivnostima posebnu pažnju posvećuje upravo programima i projektima koji za cilj imaju osiguravanje održivog ostanka i opstanka Hrvata u BiH.

Zaključeno je da je ovo kontinuitet zajedničkih napora Vlade RH i domaćih političkih predstavnika kako bi se preko programa i projekata Vlade RH osigurao što kvalitetniji i bolji život žiteljima u Općini Gornji Vakuf-Uskoplje. 

Nakon sastanka s domaćinima u zgradi općine Gornji Vakuf-Uskoplje i polaganja vijenca na središnjem spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima, gosti su posjetili osnovnu školu "Uskoplje".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije