Predsjedatelj Vijeća ministara BiH

Zvizdić se susreo s Minasijem i Bo

05.06.2017.
u 17:52

Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić razgovarao je danas u odvojenim susretima s veleposlanicima Republike Italije i Kine u BiH Nicolom Minasijem i Chen Bo.

Minasi je Zvizdiću uručio poziv talijanskog premijera Paolo Gentilonija za sudjelovanje na Summitu lidera zemalja zapadnog Balkana, koji će biti održan u Trstu 12. srpnja.

U pozivu se navodi da intenzivnija regionalna saradnja i čvrsti odnosi s Europskom unijom predstavljaju osnovne elemente za stabilnost i napredak zemalja zapadnog Balkana.

Veleposlanik Minasi je kazao da će Summit biti nastavak berlinskog, bečkog i pariškog sastanka te izrazio očekivanje da u fokusu summita budu teme koje su ključne za europske integracije.

Predsjedatelj Zvizdić je zahvalio na pozivu i naglasio da na summitu u Trstu očekuje odobravanje projekata koje je kandidirala BiH i koji su zadovoljili tehničke i stručne uvjete, dodajući da je ovaj summit jedan od najvažnijih za regiju cjelokupnog zapadnog Balkana.

Zvizdić i veleposlanica Bo razgovarali su o realizaciji započetih energetskih projekata, kao i o mogućnostima daljeg unapređenja suradnje između dvije zemlje, priopćeno je iz Odjela za informiranje Vijeća ministara.

Razmijenjena su i mišljenja o Konferenciji o turističkoj suradnji na visokom nivou koja bi se treba održati u Sarajevu u rujnu ove godine, kao i o predstojećem Summitu šefova vlada Kine i 16 zemalja centralne i istočne Europe koji će biti održan u Budimpešti u drugoj polovini ove godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?