sastanak

Zvizdić se sastao sa izvršnim direktorom Qatar Airwaysa

01.11.2017.
u 14:52

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je danas sa izvršnim direktorom Qatar Airwaysa Akbarom Al Bakerom, koji je izrazio zadovoljstvo što je Sarajevo ušlo u svjetsku mrežu destinacija te kompanije.

Qatar  Airways je jučer obavio prvi direktni let na relaciji Sarajevo – Doha čime se glavni grad Bosne i Hercegovine, sa jednim presjedanjem u Dohi, povezao sa više od 150 svjetskih poslovnih i turističkih destinacija.

Zvizdić je zahvalio Državi Katar na kontinuiranoj podršci BiH, kao i kompaniji Qatar Airways koja je realizacijom to izuzetnog projekta omogućila daljnje jačanje poslovnih veza dviju zemalja i razvoj turizma u Bosni i Hercegovini.

Upoznao je Al Bakera sa trenutnom situacijom u BiH, kao i sa prioritetima rada Vijeća ministara BiH i ekonomskim potencijalima BiH.

Izvršni direktor Qatar Airwaysa rekao je da je cilj kompanije dovoditi turiste u BiH u što većem broju i iskazao interes za uvođenjem svakodnevnih letova za Sarajevo.

Naglasio je da BiH mora nastaviti sa ulaganjima u infrastrukturu kako bi se povećali komunikacijski kapaciteti u korist turista.

Zvizdić je istaknuo da je uspostava direktne avio linije samo prvi korak u daljnjem razvijanju i jačanju odnosa dviju prijateljskih zemalja. Naglasio je da je interes BiH jačanje poslovnih veza, privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mjesta, kako bi zadržali mlade ljude da budućnost grade u svojoj zemlji.

Sastanku su prisustvovali veleposlanik BiH u Kataru Tarik Sadović i veleposlanik države Katar u BiH Rashid Al-Kawari, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?