Predsjedatelj Vijeća ministara BiH

Zvizdić s premijerom Kine u Rigi

Zvizdić
05.11.2016.
u 11:19

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić susreo se danas u Rigi, na marginama Petog samita 16+1, s premijerom NR Kine Li Keqiangom.

Predsjedatelj Zvizdić je rekao da su odnosi dvije zemlje dobri i napreduju u pozitivnom pravcu. Naglasio je da postoji obostrani interes za jačanjem ekonomske suradnje i istaknuo interes Bosne i Hercegovine za suradnjom na infrastrukturnim projektima, kao i plasmanu bh. poljoprivrednih proizvoda na kinesko tržište.

Premijer Keqiang je pozdravio ostvareni politički i ekonomski napredak u Bosni i Hercegovini i rekao da postoji interes s kineske strane za unapređenjem ekonomske suradnje. Istaknuo je spremnost NR Kine da podrži dalji napredak Bosne i Hercegovine.

Sastanku je prisustovao zamjenik predsjedatelja i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

U Rigi se održava Peti summit 16 premijera zemalja centralne i istočne Europe s premijerom NR Kine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?