sastanak

Zvizdić razgovarao s pravobraniteljem Ljubićem

02.07.2018.
u 16:23

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je danas u Sarajevu s pravobraniteljem BiH Mariofilom Ljubićem i njegovim zamjenicima Ismetom Velićem i Mlađenom Mandićem o statusu državne imovine u BiH, kao i imovine BiH u inozemstvu.

Pravobraniteljstvo BiH će se dodatno angažirati na zaštiti imovine BiH unutar zemlje i snažnije upozoravati niže razine vlasti na zabranu raspolaganja imovinom BiH i nezakonito knjiženje ove imovine, u korist nižih razina vlasti, te ubrzati postupke radi brisanja nezakonitog upisa.

Posebno je razgovarano o imovini BiH koja se nalazi izvan države, te o potrebi snažnijeg angažmana na njenoj zaštiti i vraćanju u posjed BiH.

Pravobraniteljstvo BiH će u narednom razdoblju poduzimati potrebne korake u cilju hitne organizacije sastanaka s nadležnim tijelima i institucijama Republike Hrvatske, naročito kada je u pitanju Zakon o upravljanju državnom imovinom Republike Hrvatske koji je nedavno donio Hrvatski Sabor, kao i Republike Srbije, a sve u cilju povrata imovine BiH, te zatražiti poštivanje međunarodnih standarda i pravnih normi,  priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?