sastanak

Zvizdić razgovarao s britanskim ministrom za europska pitanja Duncanom

16.03.2018.
u 18:15

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je danas s ministrom za europska pitanja Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske sir Alanom Duncanom i zahvalio se na dosadašnjoj podršci i spremnosti Ujedinjenog Kraljevstva da nastavi podržavati BiH i zemlje zapadnog Balkana na putu ka članstvu u Europsku uniju.

Predsjedatelj Zvizdić je rekao da su bilateralni odnosi između dvije zemlje dobri i da razvoj odnosa između BiH i Ujedinjenog Kraljevstva u idućem razdoblju treba da ima naglasak na jačanju ekonomske suradnje, prije svega kroz privlačenje kvalitetnih investicija i kroz transfer znanja i tehnologija.

Predsjedatelj Zvizdić je tijekom sastanka rekao da je značajna prijateljska podrška Ujedinjenog Kraljevstva u procesu europskih i euroatlantskih integracija i istaknuo posebnu zahvalnost za britansko-njemačku inicijativu koja je dala novi, pozitivan podstrek za pokretanje reformskog procesa i ubrzanje procesa EU integracija BiH. Upoznao je ministra Duncana s aktualnom ekonomskom i političkom situacijom u BiH i naglasio da je u cilju zadržavanje pozitivnog momentuma procesa europskih integracija BiH i u kontekstu reformskog puta i dobijanja kandidatskog statusa, Bosna i Hercegovina opredijeljena za nastavak provođenja dogovorenih mjera.

Ministar Duncan je rekao da je Bosna i Hercegovina u proteklom razdoblju napravila mnogo pozitivnih aktivnosti i da iduće razdoblje na putu ka europskim i NATO integracijama treba iskoristiti za rezultate  koje treba iskazati kroz pozitivne reforme u svim oblastima.

Predsjedatelj Zvizdić je pozdravio poruku i tvrdnju ministra Duncana da će Ujedinjeno Kraljevstvo zadržati interes na regiju zapadnog Balkana, te pružati podršku regionalnoj suradnji, stabilnosti i ekonomsko-socijalnim reformama.

Predsjedatelj Zvizdić i ministar Duncan su razgovarali i o predstojećem Summitu o zapadnom Balkanu koji se treba održati u srpnju u Londonu i suglasili se da je važno da glavne teme budu ekonomija i sigurnost.

Sastanku je prisustvovao i veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva u BiH Edward Ferguson, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?