sastanak

Zvizdić primio veleposlanike SR Njemačke i Kraljevine Švedske

veleposlanici
23.08.2016.
u 16:00

Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić primio je danas u nastupnu posjetu veleposlanicu Savezne Republike (SR) Njemačke u BiH Christiane Constanze Hohmann, a u oproštajnu posjetu veleposlanika Kraljevine Švedske u BiH Fredrika Schillera.

Zvizdić je informirao Hohmann o aktualnoj političkoj situaciji u BiH i zahvalio joj na snažnoj podršci Njemačke BiH, kao i njemačkoj kancelarki Angeli Merkel, jer je prepoznala napore i rezultate koji su realizirani u proteklom razdoblju.

Kazao je da su europski put, vladavina prava i ekonomski razvoj prioriteti Vijeća ministara BiH.

Hohmann je istakla da su Zvizdić i Vijeće ministara BiH napravili važan iskorak ka rujanskom zasjedanju Vijeća Europske unije (EU) u Briselu.

Naglasila je da je Europi potrebna progresivna BiH te da pozitivnu enegiju treba usmjeravati u jačanje ekonomije i na promociju bosanskohercegovačkih prirodnih resursa. Također je istakla da je Njemačka iskren prijatelj BiH, kao i da Vlada Njemačke daje punu podršku integraciji BiH u EU i NATO.

Zvizdić je veleposlaniku Kraljevine Švedske zahvalio na dobroj i konstruktivnoj suradnji u mandatnom razdoblju i ocijenio da je Švedska iskren prijatelj BiH, posebno u smislu realiziranja europskog i NATO puta.

Zvizdić i Schiller su se složili da postoji prostor za unapređenje ekonomske suradnje BiH i Švedske te da u budućnosti tu radnju treba intenzivirati, nakon čega je predsjedatelj Vijeća ministara veleposlaniku Schilleru poželio uspjeh u budućem radu, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije