sastanak

Zvizdić predložio održavanje Biznis foruma BiH i Albanije

Zvizdić
31.10.2016.
u 13:45

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je danas u Sarajevu s ministrom vanjskih poslova Republike Albanije Ditmirom Bushatijem o bilateralnim odnosima i unapređenju regionalne suradnje.

Zvizdić je informirao Bushatija o reformskim procesima u BiH i napretku u europskim integracijama. Istakao je opredijeljenost BiH za produbljivanje regionalne suradnje i kreiranje regionalnih projekata jer su politički odnosi dvije zemlje značajno ojačani suradnjom u okvirima regionalnih inicijativa, kao i zajedničkim euroatlantskim prioritetima. Naglasio je interes BiH za jačanjem ekonomske suradnje i predložio održavanje zajedničkog Biznis foruma na kojem bi se okupili privrednici i predstavili potencijali BiH i Albanije.

Ministar Bushati je je rekao da su bilateralni odnosi dobri i prijateljski, bez otvorenih pitanja koja bi opterećivala unapređenje suradnje na svim područjima od zajedničkog interesa, posebno u ekonomiji. Pozdravivši ideju predsjedatelja Zvizdića o organiziranju zajedničkog Biznis foruma on je rekao da treba raditi na takvim projektima jer će od njih u konačnici imati korist građani obje zemlje. Istakao je interes Albanije za poboljšanjem regionalne suradnje putem Vijeća za regionalnu suradnju (RCC) i Fonda za zapadni Balkan, kao i suradnju u procesu europskih integracija.

Predsjedatelj Zvizdić je rekao da dvije zemlje vežu i snažne i organizirane manjinske zajednice koje žive u obje zemlje, što predstavlja još jedan važan element za unapređenje odnosa. S tim u vezi on se interesovao za reguliranje statusa bošnjačke manjine koja živi u Albaniji, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?