susret s ministrima Hrvatske i Mađarske

Zvizdić pozvao mađarskog premijera Orbana da posjeti BiH

zvizdic
02.03.2017.
u 16:48

Zvizdić i ministri Stier i Szijjártó su se suglasili da su međusobni bilateralni odnosi dobri i prijateljski.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je danas u Sarajevu, s ministrom vanjskih i europskih poslova i potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske Davorom Ivom Stierom i ministrom vanjskih poslova i trgovine Mađarske Péterom Szijjártóm i upoznao ih s aktualnom ekonomskom i političkom situacijom u BiH. 

Naglasio je da su euroatlantske integracije strateški cilj BiH i da je osnova za stabilan ekonomski i politički napredak države, integracija u EU i NATO. Zvizdić je rekao je da je u prethodnom razdoblju bilateralna suradnja dodatno intenzivirana u svim oblastima i naglasio da su konkretni rezultati vidljivi i u današnjem susretu i u potpisivanju Programa obrazovne i kulturne suradnje između Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva ljudskih resursa Mađarske i Memoranduma o razumijevanju o uspostavi direktne zrakoplovne linije između Sarajeva i Budimpešte. 

Zvizdić i ministri Stier i Szijjártó su se suglasili da su međusobni bilateralni odnosi dobri i prijateljski. 

Govoreći o suradnji s Republikom Hrvatskom, Zvizdić je rekao da jako cijeni dosadašnju podršku i pomoć Republike Hrvatske u procesu pridruživanja Europskoj uniji. Naglasio je i značaj zaključivanja ugovora o europskom partnerstvu koji će se desiti u narednom razdoblju i što će dati mogućnost da se tehnička, stručna i ekspertna pomoć iskoristi za što bolju pripremu bh. institucija za ispunjenje uvjeta za pristupanje Europskoj uniji. 

Zvizdić i ministar Stier su se suglasili da je održavanje zajedničke sjednice Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske, prilika za razgovor o otvorenim pitanjima i za daljnje unapređenje
suradnje. 

U razgovoru s ministrom Szijjártóm pozdravljeno je nedavno osnivanje Poslovnog vijeća BiH i Mađarske i podržane su aktivnosti koje će doprinijeti jačanju gospodarskih veza između dvije zemlje. Zvizdić se zahvalio Mađarskoj na podršci u procesu europskih i NATO integracija BiH i izrazio nadu da će se ona i nastaviti. Tijekom susreta, Zvizdić je uputio poziv mađarskom premijeru Viktoru Orbanu da službeno posjeti Bosnu i Hercegovinu, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?