press-konferencija u sarajevu

Zvizdić potvrdio da 31. svibnja zastupnici neće razmatrati set zakona o trošarinama

25.05.2017.
u 16:31

Na sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, zakazanoj za 31. svibnja, neće se naći predloženi set zakona o trošarinama.

Potvrdio je to na press-konferenciji u Sarajevu predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić navodeći da "sigurno neće i ne može biti u istovjetnom tekstu kao do sada" jer bi bilo besmisleno da se to proba uraditi treći ili četvrti put.

- Vijeće ministara BiH razmislit će o modalitetima i načinu na koji će parlamentarcima prezentirati nacrt zakona o trošarinama - rekao je Zvizdić.

Istakao je da je iz medija informiran da je Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH pripremila određeni prijedlog zakona o trošarinama, te da u vezi s njegovom pripremom nije konzultirano Vijeće ministara BiH.  

Prijedlog koji bi u ovom trenutku mogao da osigura potrebnu parlamentarnu većinu Zvidić očekuje da se definira na Upravnom odboru UIOBiH, gdje "imamo predstavnike svih nivoa vlasti koji su nadležni za ovo pitanje, uz možda potrebne konsultacije predstavnika Saveza za promjene".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije