sigurnosna situacija

Zvizdić: Niti u jednom terorističkom napadu nije sudjelovao bilo tko povezan s BiH

12.09.2017.
u 13:51

Od 143 teroristička napada u Europi i svijetu iza kojih stoji ISIL, a koja su se dogodila u 23 zemlje svijeta, niti u jednom takvom napadu nije sudjelovao bilo tko, tko je na bilo koji način povezan s BiH - rekao je danas predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić, ističući da ovaj važan podatak demantira "sve one koji govore o BiH kao mogućoj bazi samog terorizma". 

Zvizdić je povodom posljednjih izjava iz regije vezanih za pitanje sigurnosti uopće te sigurnosnu situaciju u BiH i cijeloj regiji, kazao da BiH ne želi ulaziti u dnevno-političke rasprave.

- Također ne želimo reagirati na pojedine izjave koje su u funkciji političkih ili predizbornih kampanja u zemljama naše regije ili zemljama EU - dodao je.

Nakon današnjeg sastanaka Zvizdića s ministrom sigurnosti BiH Draganom Mektićem i direktorima sigurnosnih agencija na kojem je razgovarano o sigurnosnoj situaciji s posebnim osvrtom na borbu protiv terorizma i izazovima u sigurnosnom sektoru, novinarima se obratio i ministar Mektić.

- Ne možemo prihvatiti teorije jednog broja kvazieksperata i kvazianalitičara koji u zloj namjeri iznose takve podatke koji urušavaju stvarni pravni integritet ove države i nanose ogromnu štetu ekonomiji te izravno ili neizravno i veliku financijsku štetu turizmu - izjavio je Mektić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije