Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine

ZVIZDIĆ: Naša zemlja je spremna primiti izbjeglice

afsfa
30.09.2015.
u 12:08

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić sastao se danas u Strasbourgu s predsjednicom Parlamentarne skupštine Vijeća Europe Anne Brasseur i upisao se u knjigu gostiju. Zahvalio je na pozivu i prigodi da se obrati pred Vijećem Europe u vrijeme kada BiH predsjedava ovom institucijom. - Predsjedavanje Vijećem Europe predstavlja veliku čast i odgovornost za BiH i daje veliku priliku državi da se pokaže kao kredibilan partner - kazao je Zvizdić tijekom susreta, izrazivši zadovoljstvo dosadašnjim predsjedavanjem. Predsjednica Brasseur je pohvalila usvajanje niza strategija i reformske ekonomske agende i dodala kako je to jedini ispravan put prema Europskoj uniji. Sugovornici su razgovarali i o izbjegličkoj krizi koja je prisutna u Europi i mogućnostima za njeno prevazilaženje. Predsjedavajući Zvizdić je naglasio kako je Vijeće ministara BiH usvojilo operativne planove i da BiH prati situaciju u regiji te da je država spremna, ukoliko bude potrebno, primiti izbjeglice. Podsjetio je kako je Europa sagrađena na kanonima slobode, tolerancije i jednakosti i da su upravo to vrijednosti zbog kojih izbjeglice žele u Europu. Predsjednica Brasseur je čestitala na skorašnjem otvaranju Zemaljskog muzeja i interesirala se o radu i financiranju sedam institucija kulture BiH. Predsjedavajući Zvizdić je podvukao da su kultura i sport važan veleposlanik BiH i da ih smatra jednim od instrumenta ujedinjenja cijele BiH posebice mladih osoba. Sastanku je prisustvovao veleposlanik BiH u Vijeću Europe Almir Šahović, priopćeno je danas iz Vijeća ministara BiH. 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar varešak
varešak
12:31 30.09.2015.

Neka ih on i ostali parlamentarci i troglava aždaja prime u svoje domove,inoako je večina naroda gladna i samo im to još treba.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?