Istanbul

Zvizdić i Davutoglu otvorili Aški Nebi izložbu u Istanbulu

zvizdic istanbul
08.04.2016.
u 16:03

Prilikom otvaranja izložbe Zvizdić je rekao da mu je čast što u predivnoj zemlji i prekrasnom gradu s prijateljima ima priliku otvoriti izložbu posvećenu Muhamedu s.a.v.s.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić, na poziv domaćina premijera Republike Turske Ahmeta Davutoglua, posjetio je danas Istanbul.

Tijekom obilaska starog dijela Istanbula premijeri su posjetili i Sultan Ahmet (Plavu) džamiju, potom su prošetali Trgom Sultan Ahmet te su u Aja Sofiji, zajedno s predsjednikom Uprave za vjerska pitanja Republike Turske Mehmetom Gormezom, otvorili Aški Nebi izložbu islamske kaligrafije koja je u sklopu proslave rođenja Poslanika Muhameda s.a.v.s. postavljena u izložbenom prostoru. 

Prilikom otvaranja izložbe Zvizdić je rekao da mu je čast što u predivnoj zemlji i prekrasnom gradu s prijateljima ima priliku otvoriti izložbu posvećenu Muhamedu s.a.v.s.. Istaknuo je da život i djela Muhameda s.a.v.s. mogu i danas poslužiti kao uzor i moralni kompas kako se ophodi prema drugome i drugačijem.

Izložba Aški Nebi se sastoji od levhi koje su rađene u posebnoj kaligrafskoj tehnici Hilje i Šerif. Ovom tehnikom se, koja je prvi put korištena i predstavljena od strane poznatog kaligrafa Hafiz Osman Efendije u 17.stoljeću, slikom i kaligrafskim izrazom prikazuju motivi iz života Muhammeda s.a.v.s. kao i njegov duhovni portret, ljepote i vrijednosti Islama, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?