sastanak

Zvizdić i Cormack o europskom i NATO putu BiH

17.08.2017.
u 17:52

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je danas u Sarajevu s veleposlanicom SAD-a u BiH Maureen Cormack i upoznao je o aktualnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH.

Razgovarali su o europskom i NATO putu Bosne i Hercegovine, kao i o dinamici realizacije preostalih uvjeta na tom putu. Istaknuli su značaj summita Američko-jadranske povelje koji je održan u srpnju u Podgorici uz prisustvo potpredsjednika SAD-a i premijera zemalja zapadnog Balkana i složili se da su poruke s ovog summita izuzetno značajne za budućnost i stabilnost cijele regije, kao i za uspostavljanje jedinstva zapadnog Balkana s Europom.

Kao posebno važno je istaknuto opredjeljenje SAD-a da ostaju prisutne na području zapadnog Balkana i da će se fokusirati na daljnji razvoj pozitivnih procesa u regiji.

Predsjedatelj Zvizdić i veleposlanica Cormack suglasni su da je i sama Američko-jadranska povelja dokaz trajne privrženosti SAD zapadnom Balkanu i Europi u cjelini, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?