sastanak

Zvizdić i Calavera o realizaciji zadataka koje BiH treba ispuniti na putu EU

Zvizdić i Calavera
23.02.2017.
u 12:31

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić sastao se s direktoricom za Zapadni Balkan u Generalnoj direkciji Europske komisije za politiku susjedstva i pregovore Genovevom Ruiz Calaverom i u upoznao je s aktualnom političkom i ekonomskom situacijom u BiH i realizacijom zadataka koje BiH treba da ispuni na putu ka Europskoj uniji.

Predsjedatelj Zvizdić je upoznao direktoricu Calavere sa pripremom summita premijera zemalja zapadnog Balkana koji će u ožujku biti održan u Sarajevu. Rekao je da će to biti prilika da se pripreme zajednički projekti koji će biti ponuđeni na Summitu zemalja zapadnog Balkana u Trstu početkom srpnja ove godine.

Kako je priopćeno iz VMBiH, u razgovoru o popunjavanju odgovora na Upitnik koji je BiH dobila od Europske komisije, predsjedatelj Zvizdić je rekao da su svi administrativni nivoi vlasti i sve institucije, izuzev Republike Srpske, blagovremeno i kvalitetno dostavili svoje odgovore i da Direkcija za europske integracije radi na pripremi materijala koji će biti predmet konačnog usuglašavanja kroz predviđene strukture.

On je izrazio nadu da će u skorom razdoblju biti dostavljeni i odgovori iz RS kako bi se osigurala priprema jedinstvenih odgovora ispred Bosne i Hercegovine.

Predsjedatelj Zvizdić i direktorica Cavalere su se suglasili da Bosna i Hercegovina treba nastavi procese pomirenja i jačanja regionalne suradnje.

Zvizdić je rekao da će Vijeće ministar BiH nastaviti da radi na ekonomskom razvoju BiH, jačanju poslovnog okruženja i na poboljšanju životnog standarda građana.

Sastanku je prisustvovao šef delegacije Europske unije i specijalni predstavnik EU U BiH, veleposlanik Lars Gunnar Wigemark, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?