kiseljak

Zvijezde igraju za bolje uvjete djece i mladih s poteškoćama

10.04.2018.
u 13:18

Na stadionu Hrvatskih branitelja u Kiseljaku 20. travnja, s početkom u 16.30, odigrat će se

nesvakidašnji nogometni spektakl koji, prije svega, ima humanitarni karakter.

Humane zvijezde

Snage na terenu odmjerit će ekipa Udruge “Pront”, čije je sjedište u Novom Travniku, a za koju tradicionalno nastupaju poznati nogometaši, gospodarstvenici, političari i osobe iz javnog života, i Humane zvijezde RH. Prema najavama, za ekipu Udruge “Pront”, uz ostale, igrat će Goran Sablić, bivši nogometaš Hajduka, Mirko Hrgović, nekadašnji reprezentativac BiH, potom Spomenko Bošnjak, Nermin Šabić, Ivica Šurjak, Nenad Pralija, braća Barnjak, Martin Banović, Josip Kupreškić, Bojan Rajković. Ekipa Humanih zvijezda RH u Kiseljak dolazi u jednom od najjačih sastava predvođenih Ladićem, Stanićem, Vlaovićem, Živkovićem, Stuparom, Leom, Čodrašom, Babićem, Bičanićem, Matešom, a vrlo vjerojatno i izbornikom hrvatske nogometne reprezentacije Zlatkom Dalićem. Organizator događaja, čiji je cilj prikupiti barem dio sredstava za gradnju Edukacijsko-rehabilitacijskog centra u Kiseljaku, projekta vrijednog 200 tisuća KM, je Općina Kiseljak u suradnji s Udrugom “Pront”. Naime, u Kiseljaku već šest godina djeluje podružnica Edukacijsko-rehabilitacijskog centra “Duga” iz Novog Travnika. Trenutačno imaju 18 korisnika, djece i mladih dobi od četiri do 21 godine. Tijekom osmosatnoga boravka u Centru, uz pomoć stručnjaka i provedbom svakom od korisnika prilagođenoga programa rada, razvijaju kognitivne, motoričke, govorne i socijalne vještine. Zahvaljujući novim znanjima i vještinama, korisnici se lakše socijaliziraju, stabilniji su emocionalno, a mnogi od njih uspješno svladavaju školske zadatke s obzirom na to da njih 12 pohađa redovitu nastavu. Brigom o korisnicima zadovoljni su i njihovi roditelji koji, organizirani u Udrugu “Naša djeca”, pomažu Centru u organiziranju brojnih aktivnosti čiji je cilj podići kvalitetu življenja djece i mladih s poteškoćama u razvoju te im osigurati da se osjećaju ravnopravnim članovima društva.

Potrebe Centra

Ono čime nitko od uključenih u rad Edukacijsko-rehabilitacijskog centra u Kiseljaku, počevši od korisnika i njihovih roditelja do zaposlenih, nije zadovoljan je neuvjetan prostor u kojem Centar djeluje. Upravo je zato Općina Kiseljak krenula u projekt osiguranja prikladnog prostora. Dobit će ga rekonstrukcijom i opremanjem zgrade bivšeg hotela Turist. Nakon što je nedavno potpisan ugovor s izvođačem radova, tvrtkom Barić d.o.o. Kiseljak, radovi su počeli ovih dana, a humanitarna utakmica jedan je od načina na koji planiraju prikupiti sredstava. - Rekonstrukcijom i opremanjem zgrade bivšeg hotela dobit ćemo objekt koji bi služio za potrebe Centra za socijalni rad. Što je najvažnije, riješili bismo višegodišnji problem nedostatka odgovorajućega prostora za rad Centra - kaže Mladen Mišurić Ramljak, načelnik općine Kiseljak.

Ulaznice za humanitarnu utakmicu mogu se kupiti na različitim lokacijama u Kiseljaku, Kreševu, Fojnici, Busovači, Novom Travniku...•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?